teatre

La bacanal de Fabre acaba a ritme de 'twerking'

Després de 24 hores de funció, el públic no mostrava signes d'esgotament i estava completament eufòric

zentauroepp41558464 dancers perform during a rehearsal for  mount olympus  to gl180113204211

zentauroepp41558464 dancers perform during a rehearsal for mount olympus to gl180113204211 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts

A ritme de 'twerking' s'ha acomiadat l'elenc de 'Mount Olympus'l'espectacle de Jan Fabre que, després de 24 hores, ha arribat al final als Teatros del Canal davant un públic completament eufòric que no mostrava signes d'esgotament. Així ha aplaudit fins a la sacietat una proposta "aclaparadora" que, diuen, va "més enllà de la catarsi".

Des de les 19:00 hores d'ahir, la companyia dirigida per Jan Fabre estava "celebrant" una "bacanal" de 24 hores que ha revisat 33 tragèdies gregues per mostrar el costat més fosc, provocador i sexual del gènere.

"És la millor experiència teatral de la meva vida, una brutalitat", ha assenyalat a EFE Camilo Bastos, un dels molts espectadors que no han parat de saltar i cridar durant l'escena final de la funció, en què tot l'elenc -cobert de pols de colors- ha ballat 'twerking' mentre el déu Dionís llançava missatges hedonistes.

Entre tots els que han presenciat aquest final apoteòsic de 'Mount Olympus. To Glorify the Cult of Tragedy' hi havia el cineasta Pedro Almodóvar, que ha comentat al sortir de la sala que estava "aclaparat".

Intensa i onírica

"És impressionant, no hi ha paraules. És una visió del teatre que està per sobre de tot", ha afegit sobre una obra que també per al director i dramaturg Israel Elejalde és d'una "bellesa sublim" i que va "més enllà de la catarsi" pel mateix esgotament físic i un "viatge llunyà" al qual condueix la proposta escènica.

Amb ell coincideix David Navarro, un espectador que, assegura, no ha dormit "gairebé gens" des que es va iniciar la representació: "Estic en xoc perquè és molt intensa i onírica. Durant la matinada hi ha moments en què pel cansament barreges realitat i ficció però ara al final estic com si hagués dormit".

Tancament orgiàstic

Notícies relacionades

Això es deu, en part, a un contrast molt significatiu entre els capítols representats durant les primeres hores de la tarda i aquest tancament tan orgiàstic i multicolor en què quatre actrius despullades han "post uns quants ous" simulant ser gallines.

Amb 15 minuts de retard arribava la "traca final" amb un lema que bé val per definir el missatge central de tot l'espectacle: "Disfruta de la teva pròpia tragèdia". 

Temes:

Sexe Teatre