ENTREVISTA

Eva Hache: "Hauríem de canviar les lleis per conviure"

La humorista debuta com a actriu teatral en la comèdia 'Los vecinos de arriba', de Cesc Gay, al Condal

zentauroepp40488471 eva hache171010183728

zentauroepp40488471 eva hache171010183728

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La divertida i polifacètica Eva Hache protagonitza al Teatre Condal 'Los vecinos de arriba', versió castellana d''Els veïns de dalt', comèdia de Cesc Gay estrenada al RomeaCesc Gay fa dos anys. Amb ella actuen María Lanau, Andreu Tarbet i Josep Julien. Serà el seu debut teatral a Barcelona, on fins ara només havia pujat a escena com a monologuista.

–¿Com li va arribar la proposta? 

–Em va sorprendre gratament la trucada de Cesc Gay, autor i director. Jo l’havia conegut en l’estrena a Madrid de la versió castellana i m’encantava el paper de Candela Peña, que des de fa mesos interpreto jo.

–¿Com ha sigut l’experiència de treballar a les seves ordres? 

–Meravellosa. Gràcies a ell he après molt: ara només vull treballar amb bons directors. M’agrada perquè no té pèls a la llengua. Sap què vol i també demanar-ho amb naturalitat i claredat. El procés d’assajos ha sigut ràpid i intens. 

–¿S’identifica amb el personatge? 

–En absolut. Està al pol oposat. ¡Per això m’encanta! No he sigut mai una persona retreta, que s’ho passa malament davant els altres, com la dona que interpreto. Entenc que el personatge provoqui tanta gràcia. És com un clown, un estímul per al públic. Jo, en realitat, soc més com el meu marit en l’obra: soc una persona amb un humor molt àcid i sardònic.  

–¿Ha tingut alguna vegada veïns com els de l’obra, d’aquests la vida sexual dels quals travessa les parets? 

–Per sort he viscut en cases tranquil·les o amb murs aïllats. Però en una finca on hi havia bastants despatxos, de sobte vam començar a notar que el veí de dalt, que era un home gran, començava a tenir una activitat sexual clamorosa.

–¿Com van reaccionar? 

–Vam optar per callar. En aquella època no havíem de matinar i tampoc teníem fills, una cosa important perquè si en tens has de donar-los explicacions... Com que ens semblava tot tan inversemblant, quan el vèiem a l’escala teníem més ganes d’aplaudir-lo que d’una altra cosa.

–Devia aprendre alguna cosa amb el seu programa Web therapy. Más allá de la risa, ¿podria recomanar alguna cosa per alleujar la situació actual a Catalunya? 

–Difícil trobar una teràpia general que pugui aplicar-se a tots els ciutadans igual. Jo no soc de prohibir res, però potser treure el poder als polítics quan es demostra que són delinqüents. El millor, eleccions anticipades.

–¿Més votacions? 

–Quan hi hagi gent honesta es podrà parlar de temes realment importants. El que vivim actualment és una guerra de poder més pròxima a Sálvame que a la política.

–¿Com ha notat Barcelona? 

–Més trista. He passat temporades a Catalunya i no m’agrada el que veig per culpa d’un procés complicat i cardíac. Hauríem d’estar disposats a canviar les lleis per conviure. Ho dic aquí i a Madrid.  

–¿Què farà quan acabin les funcions al Condal? 

–D’aquí tres setmanes tornaré a casa amb la família. Tinc ganes d’estar amb ells després de mesos amb aquesta obra i una gira que és un no parar.

Notícies relacionades

–¿I professionalment? 

–Estic preparant una sèrie per a televisió amb una guionista. Ja veurem si la protagonitzaré. H

Temes:

Teatre Cesc Gay