Mor l'oscaritzat actor Martin Landau als 89 anys

L'actor es va fer famós pels seus treballs en pel·lícules com 'Perseguit per la mort' i la sèrie 'Space: 1999'

L’actor va ser famós pels seus treballs en pel·lícules com ’Perseguit per la mort’ i la sèrie ’Space: 1999’. / BLAKE SHELL / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El llegendari actor nord-americà Martin Landau, conegut per les seves interpretacions en films com 'Perseguit per la mort' o 'Ed Wood' i a la sèrie de televisió 'Space: 1999', ha mort als 89 anys, segons ha informat el seu representant.

L'actor, guanyador d'un Oscar i nominat en diverses ocasions a aquests premis, va morir aquest dissabte de resultes de "complicacions inesperades" després d'una hospitalització breu en un centre mèdic de la Universitat de Califòrnia.

Nascut a Brooklyn (Nova York) el 20 de juny de 1928, Landau va treballar de dibuixant al diari 'New York Daily News' abans de començar la seva carrera com a actor en la dècada del 1950.

TREBALL AMB HITCHCOCK

Influït per l'obra de Charlie Chaplin, va debutar a Broadway el 1957 i el seu primer paper important al cine va arribar el 1959 amb 'Perseguit per la mort', de Hitchcock.

A més de pel seu paper com a Rollin Hand a la sèrie de televisió 'Space: 1999', que va protagonitzar juntament amb la que llavors era la seva dona, Barbara Bain, Landau serà recordat per les seves interpretacions a 'Tucker: L'home i el seu somni' (1988), de Francis Ford Coppola, i 'Delictes i faltes' (1989), de Woody Allen, entre altres.

Notícies relacionades

Després de guanyar un Globus d'Or el 1968 per 'Space: 1999', Landau se'n va emportar un altre dues dècades després per la seva actuació a la pel·lícula de Coppola.

Va ser la seva caracterització de Bela Lugosi al film de Tim Burton 'Ed Wood' (1994) la que li va valer finalment un Oscar després de diverses nominacions.

Temes:

Obituaris Cine