El Fòrum Edita Barcelona s'imagina els reptes del llibre el 2030

Eduardo Mendoza inaugurarà la trobada amb una conferència al Saló de Cent

zentauroepp39167876 javier aparicio170704202313

zentauroepp39167876 javier aparicio170704202313 / MARTA PEREZ

1
Es llegeix en minuts

Una conferència d’Eduardo Mendoza al Saló de Cent de l’ajuntament obrirà avui les portes del segon Fòrum Edita Barcelona, que té la intenció de reflexionar sobre els reptes de futur en el sector del llibre a partir d’una data concreta, el 2030.

La trobada, que durarà fins divendres, amb 42 ponents, comptarà també amb la presència de grans editors: la italofrancesa Teresa Cremisi (responsable a Gallimard i Flammarion) i l’holandès Koen Van Gulik,  com també la mexicana Consuelo Saizar, exdirectora del Fons de Cultura Econòmica. Altres participants seran els autors Javier Cercas i Gemma Lienas.

El fòrum, organitzat pel Gremi d’Editors juntament amb la Universitat Pompeu Fabra i el seu Màster d’Edició dirigit per Javier Aparicio, intentarà aprofundir «en els corrents de fons de la indústria editorial, no només els tecnolòcs, també de contingut», segons Patrici Tixis, president del gremi. 

Notícies relacionades

PREGUNTES / ¿Com serà el món editorial els pròxims 15 anys? ¿Quins arguments cal fer servir per conquistar els lectors? ¿Com seran les llibreries del futur? ¿Com es farà la distribució? ¿Els algoritmes permetran construir un llibre ideal? Totes aquestes qüestions intentaran trobar la seva resposta.

Aquest any, el nombre d’inscrits ha augmentat més d’un 100% respecte de la primera cita, ja que s’ha passat de 190 a 400. Aparicio en particular destaca la participació de la indústria en el debat sobre «d’on diantre neixen les tendències».