La infecció salvatge d'Andrés Velencoso

El model consolida la seva carrera com a actor a 'Summer Camp', esgarrifosa i divertida pel·lícula de terror d'Alberto Marini que s'estrena aquest divendres

jgarcia34194522 barcelona 08 06 2016 andres velencoso actor que es160608165054

jgarcia34194522 barcelona 08 06 2016 andres velencoso actor que es160608165054 / JOSEP GARCIA

2
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

Conscient que el món de la moda i les passarel·les no pot durar sempre, Andrés Velencoso (Tossa de Mar, 1978) sembla decidit a buscar el seu espai en la interpretació. «Sóc un principiant, però cada vegada em sento més segur. Milloro. M'agrada», va assegurar el model aquest dimecres en la presentació a Barcelona del seu nou treball com a actor, ‘Summer Camp’, un joiós aquelarre de terror víric dirigit pel prestigiós guionista Alberto Marini, en el seu debut darrere les càmeres.

A la pel·lícula, que arriba aquest divendres a la cartellera, Velencoso interpreta un monitor d'un campament de colònies. Abans que arribin els nens, tant ell com els seus tres companys (Diego Boneta, Maiara Walsh i Jocelin Donahue) seran víctimes d'una estranya infecció que els provocarà unes ganes salvatges de menjar-se els uns als altres, en el que serà, com és natural, una boja espiral de xiscles, sang i vòmits negres. “És una pel·lícula molt fresca i divertida. ¡A la gent l'encantarà!”, afirma un somrient Velencoso. “Jo, personalment, he disfrutat molt fent-la. Sempre m'han agradat les pel·lícules de superpoders. Així que ser un infectat i tenir força sobrenatural ha sigut molt divertit. La pena és que sóc… el primer que es fa un tip, per dir-ho d'alguna manera”, diu en broma el  model i (cada vegada menys) ocasional actor.

Velencoso va arribar una mica per casualitat al projecte de ‘Summer Camp’. L'actor que havia de fer el seu paper va caure del projecte a última hora, i algú, amb bon ull, va suggerir el seu nom. “Em va arribar el guió la mateixa nit dels premis Goya del 2014”, recorda. Dies després es va reunir amb Marini. “Volia veure com ho feia quan em transformava en infectat. Va ser molt salvatge. ¡Vaig destrossar el despatx!”. El director li va donar poques consignes. Preferia que el salvatgisme li sortís de dins. “Sols va dir que havíem de sentir una cremor brutal a l'estómac que et cremava per dins. I, bé, crec que va sortir bé”. ‘Summer Camp’, tan esgarrifosa com divertida, arriba a Espanya després d'un triomfal recorregut en festivals internacionals de gènere (incloent-hi, és clar, Sitges) i haver  tingut un gran èxit de taquilla a Mèxic, Estats Units i Malàisia.

VIVINT I TREBALLANT A LONDRES

Notícies relacionades

La primera aparició interpretativa de l'ex de Kylie Minogue va ser el 2004, en el conegut videoclip d' 'El cielo no entiende’, d'OBK, dirigit per J. A. Bayona. Després, va debutar en el cine el 2012 a ‘Fin’ el ‘thriller’ postcapolíptic de Jorge Torregrossa, i va fer la seva primera incursió en la televisió en la sèrie de Telecinco ‘B&B’ (2014), amb Belén Rueda. “Treballar en la sèrie va ser un curs avançat, un autèntic màster”, reconeix. La carrera de Velencoso com a actor, sent pausada, meditada, va adquirint una certa velocitat de creuer: a més de ‘Summer Camp’, aquest any el podrem veure a ‘100 metres’, la pel·lícula de Marcel Barrera sobre un atleta afectat d'esclerosi múltiple que protagonitza Dani Rovira. “És un paper petitó, el d'un personatget bastant esperpèntic. Va ser només un dia de rodatge, però l'experiència va ser molt xula. L'important és anar sumant i creixent com a actor".

Després de trencar sentimentalment amb Úrsula Corberó, Velencoso va fer les maletes a principis d'any i es va establir a Londreses va establir a Londres. Allà, segons explica, té previst participar en una pel·lícula i una sèrie de televisió. “De moment he passat dues proves. Una per a una pel·lícula amb Joan Collins i una altra per a la segona temporada de la sèrie ‘I live with models’”. ¿I fer el salt a Hollywood, s'ho planteja? “Hum, això m'agafa encara una mica aviat”, riu Velencoso amb una ganyota irresistible.