lírica del segle XXI

El Liceu estrenarà el 'Quartett' d'Àlex Ollé el 2016

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

La directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann, donarà més protagonisme a l'òpera contemporània. Aquesta temporada es podrà sentir per primera vegada a Espanya Written on skin, de l'anglès George Benjamin, que el mateix compositor dirigirà en versió concert amb el repartiment original que va estrenar l'obra el 2012. I la temporada que ve arribarà Quartett, òpera de Luca Francesconi basada en l'obra homònima de Heiner Müller amb una sorprenent posada en escena del furer Álex Ollé. Es va estrenar a la Scala de Milà el 2011.

Notícies relacionades

Scheppelmann també ha donat llum verda a la primera òpera que prepara Benet Casablancas, amb llibret del filòsof Rafael Argullol. Encarregada per Joan Matabosch, anterior director del Gran Teatre, la seva estrena està prevista per a la temporada 2018-19. «S'ha d'incentivar la curiositat del públic i treure la por a la música contemporània», va assenyalar Scheppelmann en una cita amb la premsa. La directora, que abans del Liceu va ser a la Royal Opera de Masqat a Oman, va anunciar també un conveni de col·laboració amb Abu Dhabi Music & Arts Foundation per generar intercanvis musicals amb els Emirats Àrabs.

El nou curs arrencarà de manera brillant, amb una nova producció d'El llac dels cignes, de l'English Nacional Ballet, a partir del dia 16 de setembre. I el 7 d'octubre l'òpera tornarà al Gran Teatre amb Nabucco, de Verdi.