LA GALA SE CELEBRARÀ A BARCELONA DILLUNS QUE VE

Els Max més femenins

Els premis teatrals homenatjaran les grans còmiques del país

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Grans actrius espanyoles de tots els temps, referents i mestres de la generació actual, i el Paral·lel barceloní seran els protagonistes de la gala de la 18a edició dels premis Max de les Arts Escèniques, que se celebrarà el 18 de maig a Barcelona, ciutat que acull per tercera vegada la festa. La cerimònia d'entrega dels premis -organitzada per la Fundació SGAE- està ideada pel director i actor Esteve Ferrer i comptarà amb Carme Conesa, María José Peris i Teresa Vallicrosa com a presentadores. Amb el títol d'A les nostres estimades còmiques, el fil conductor serà un homenatge a les grans actrius espanyoles i un reconeixement a la gran labor que han fet com a mestres per apuntalar l'ofici.

«Som un país que ha generat molt talent en la interpretació i, sobretot, en la interpretació femenina. Per cada bon actor hi ha quatre excel·lents actrius», afirma Esteve Ferrer en un comunicat que va difondre ahir la Fundació SGAE.

Esteve assenyala que per a ell «és un enorme orgull» que els espectadors disfrutin de les emocions que els transmetien grans actrius com Aurora Redondo, Milagros Leal, Rafaela Aparicio, María Luisa Ponte, les germanes Muñoz Sampedro, Mary Carmen Prendes, Mari Santpere, Anna Lizarán, Mercè Bruquetas, o ballarines com Pilar López, Mariemma o María de Ávila, entre moltes altres. «A elles va dedicada aquesta cerimònia», afegeix el director.

Per primera vegada en la trajectòria dels Max, els professionals que entregaran tots els premis seran exclusivament intèrprets femenines. Durant la cerimònia es recordaran moments històrics de l'avinguda del Paral·lel, i es farà un repàs en clau de comèdia a l'actualitat.

Notícies relacionades

GUARDONS ESPECIALS / A més de les 22 candidatures a concurs als premis Max de les Arts Escèniques, es concedeixen tres premis especials. El de contribució a les Arts Escèniques ha recaigut en la Biennal de Flamenc de Sevilla; l'aficionat ha sigut per a Aula de Teatro de la Universitat de Múrcia, i el Premi d'Honor, per a Rosa Maria Sardà.

Les ciutats de Bilbao, Còrdova, Guadalajara, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid, Sevilla, València, Vigo i Saragossa han sigut escenari dels Max en edicions anteriors.