POP-ROCK

Iván Ferreiro porta a Bikini el seu 'Picnic extraterrestre'

Ivan Ferreiro.

Ivan Ferreiro.

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO
BARCELONA

Iván Ferreiro presenta aquesta nitPicnic extraterrestrea Bikini, gairebé un any després de la seva edició i després de la suspensió, el novembre passat, del concert a tres bandes, amb Standstill i Najwa Nimri, anunciat al Sant Jordi Club. El cantant de Vigo, excomponent de Los Piratas, se suma a la programació del Festival de Guitarra, que fa dos anys va acollir la seva posada de llarg a Barcelona amb un recital al Palau.

APicnic extraterrestre, el seu tercer disc en solitari (deixant a part l'epéLas siete y media), Ferreiro ha tornat a formar equip amb el seu germà Amaro (guitarrista que compta amb un disc al seu nom i que treballa en un grup paral·lel, Glez, amb Suso Sáiz). El tàndem ha inclòs l'experimentat Pablo Novoa (exguitarrista de Golpes Bajos), col·laborador habitual que ara s'ha compromès també en tasques compositives.

Notícies relacionades

El disc al·ludeix en el títol a una novel·la de ciència-ficció dels autors russos Arkadi i Boris Strugatski, publicada el 1972. Ferreiro hi desenvolupa el seu llenguatge de pop corpulent i amb voluntat de transcendir. Cançons a vegades intricades, que parlen d'emocions i sentiments crus, expressats amb varietat de colors instrumentals, de l'intimisme reflexiu a la catarsi rockera.

ODI I FÚRIA / En aquest últim camp crida l'atenció una de les peces,Fahrenheit 451(per complicitat amb la novel·la de Ray Bradbury que Truffaut va portar a la pantalla), on canalitza sentiments d'odi i fúria amb artilleria lèxica pesada. Una composició que, unida a altres títols estimables com Paraísos perdidos iCanción jurídica, consolida el rumb individual de Ferreiro set anys després del final de Los Piratas. A Bikini comptarà amb Amaro Ferreriro i Novoa, així com amb Emilio Saiz (guitarra) i Toni Toledo (bateria).