Hamilton guanya a Mèxic però Rosberg fa un altre pas cap al títol

El pilot alemany resisteix els atacs de Verstappen i es proclamarà ja campió al Brasil si guanya

 

  / AP / REBECCA BLACKWELL

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Lewis Hamilton ha guanyat aquest diumenge el GP de Mèxic de Fórmula 1, però el Mundial continua en mans del seu company a MercedesNico Rosberg. El pilot alemany ha sigut segon davant Sebastian Vettel (Ferrari), després de la sanció a Max Verstappen (Red Bull, i manté 19 punts d'avantatge a falta de dues carreres (Brasil i Abu Dhabi), en què, fins i tot guanyant el pilot anglès, en tindria prou de fer un segon i un tercer llocs per proclamar-se campió. Al Brasil tindrà el segon 'match ball', aquesta vegada més clar: si guanya, serà campió. Si no, li quedarà Abu Dhabi.

Rosberg, que sortia segon per darrere el seu company, ha hagut de superar dos problemes al llarg de la carrera. El primer, a la sortida: mentre Hamilton clavava la roda davantera dreta en la primera frenada i se n'anava per la gespa (saltant-se el primer revolt sense que mediés ni tan sols investigació), l'alemany ha hagut de lluitar amb Verstappen, que després d'una bona sortida s'ha aparellat al líder del Mundial i l'ha obligat a anar-se'n també a l'herba perquè el toc no es convertís en xoc. Direcció de carrera ha decidit que aquest incident no mereixia cap sanció per a ningú.

L'ÍMPETU DE VERSTAPPEN

El segon mal trago l'ha passat Rosberg a la volta 50. Verstappen se li estava tirant a sobre fins a posar-se a l'abast de DRS. A l'arribar a una fila de doblats, l'alemany ha clavat frens lleugerament i això ha encoratjat l'impetuós holandès, que no ha dubtat a provar l'avançament en el següent revolt. Rosberg ha tingut l'habilitat i la sang freda suficients per, al veure'l venir pel retrovisor, deixar-lo passar i aprofitar per recuperar la posició.

Notícies relacionades

A partir d'aquí les dues primeres posicions han quedat definides i l'holandès ha acabat perdent el podi després d'una tancada lluita amb Sebastian Vettel. L'alemany de Ferrari, amb una estratègia completament diferent, l'ha atrapat en les últimes voltes, i l'hauria passat si Verstappen no s'hagués saltat un revolt a tres voltes del final. L'holandès no l'ha deixat passar i quan ja estava a l'antepodi amb Rosberg i Hamilton l'han informat que una sanció de cinc segons el relegava a la cinquena plaça. "A tu no t'han sancionat a la volta 1 i a mi sí", es queixava l'holandès a Hamilton.

Els espanyols no han tingut el seu dia. Després d'una complicada sortida, a la primera volta Fernando Alonso s'ha queixat per ràdio que Carlos Sainz havia estat a punt de treure'l de pista. El de Toro Rosso ha rebut cinc segons de sanció. Com a Austin, s'han tornat a trobar a les últimes voltes, però aquesta vegada lluitaven per places menys nobles. L'asturià ha sigut 13è, i el madrileny, 15è.