En col·laboració amb

La xarxa de carrils bici de Barcelona s'amplia amb cinc nous carrils

Entre el mes de maig i el mes de juliol s'acabaran de construir cinc carrils bici més

carril-bici

carril-bici

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El nombre de quilòmetres de carrils bici de Barcelona ha augmentat un 21% durant els últims dos anys, i ha passat de 116 a 141 quilòmetres. L'objectiu és triplicar la quantitat de carrils bici que hi ha a la ciutat per potenciar mitjans de transport sostenibles. Durant el mes d'abril s'inauguraran cinc carrils bicis nous i es preveu que entre els mesos de maig i juliol se n'acabin cinc més.

Els cinc carrils bici que s'estrenaran aquest abril sumen un total de 3,6 quilòmetres nous. Es tracta d'actuacions que milloraran la connexió de la xarxa de carrils i que resolen discontinuïtats entre itineraris de mar i muntanya i de l'eix Llobregat-Besòs. Els carrils bici que s'estrenaran aquest mes d'abril són els del carrer de Ramon Turró, el carrer la Selva de Mar, carrer de Sant Adrià, carrer de la Ciutat d'Asunción i el carrer de Cartagena.

En el cas del carrer de Cartagena, s'ha dut a terme una prova pilot amb la incorporació d'un disseny inèdit a les cruïlles amb els carrils dels carrers de Provença i del Consell de Cent, on s'han habilitat espais d'espera amb la finalitat que les maniobres de gir dels ciclistes siguin més segures i confortables. Aquest disseny és el resultat de les aportacions del grup de treball de la bicicleta del Pacte per la Mobilitat, en què es tracten tots els temes relacionats amb aquest mitjà de transport i que recull el “Manual de disseny de carrils bici de Barcelona”.

Notícies relacionades

Al mateix temps, se segueix treballant en l'execució de cinc trams més de carril bici, que es troben en un estat avançat d'obres i que es preveu que s'acabin entre els mesos de maig i juliol. Aquests trams sumaran 7,6 quilòmetres més, 7 dels quals estan situats dins del terme municipal de Barcelona.

SEIXANTA-DOS QUILÒMETRES MÉS DURANT L'ANY

Paral·lelament, s'estan tramitant els contractes per executar un total de 62,5 quilòmetres de carrils bici a la ciutat, que es començaran a construir al llarg de l'any. “Volem aconseguir les condiciones en calçada perquè el nombre de bicis pugui augmentar a la ciutat, i que ho facin de forma segura, sense interferir en altres mitjans de transport”, ha assegurat la regidora de MobilitatMercedes Vidal, durant la presentació dels cinc nous carrils que s'inauguren durant aquest mes d'abril.

Temes:

+Barcelona