Cimera a París

Macron diu que el món està perdent la batalla contra el canvi climàtic

"No ens estem movent prou ràpid. Tots hem d'actuar", assegura el president francès

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president francès, Emmanuel Macron, s'ha mostrat pessimista aquest dimarts davant dotzenes de líders mundials i caps d'empreses reunits en una cimera a París i ha assegurat: "Estem perdent la batalla" contra el canvi climàtic. "No ens estem movent prou ràpid. Tots hem d'actuar", ha dit per impulsar els esforços per combatre l'escalfament global després que el president Donald Trump trenqués el seu compromís amb l'acord que sí que va firmar Barack Obama el 2015. 

En la cimera Un Planeta, on ha assistit Mariano Rajoy, es commemorarà el segon aniversari de la Conferència de les Parts COP 21 i el resultant Acord de París, que es va adoptar el 12 de desembre del 2015 i va entrar en vigor el 4 de novembre del 2016. També es busca reforçar el finançament destinat a la lluita contra el canvi climàtic, així com a l'adaptació als seus efectes, especialment per part dels països en desenvolupament.

Notícies relacionades

És en aquest marc que aquest matí el Banc Mundial ha anunciat que deixarà de finançar després del 2019 l'exploració i l'explotació de petroli i gas.

La institució multilateral desitja "alinear-se amb els objectius de l'Acord de París", ha explicat en un comunicat, i ha afirmat que es poden considerar excepcions per als països en desenvolupament que tinguin necessitats específiques en termes d'accés a l'energia.