Menys contaminant

La Xina vola als EUA utilitzant oli de cuina reciclat

La companyia Hainan Airlines va traslladar passatgers des de Pequín fins a Chicago

hainan airlines airbus a330-243 b-6118 spijkers

hainan airlines airbus a330-243 b-6118 spijkers

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'aerolínia xinesa Hainan Airlines va completar aquest dimarts el primer vol transoceànic utilitzant combustible elaborat amb oli de cuina reciclat, per traslladar passatgers des de Pequín fins a la ciutat nord-americana de Chicago.

Fa dos anys Hainan va utilitzar per primera vegada aquest biocombustible, elaborat per la refineria xinesa Sinopec a partir d'oli recol·lectat de restaurants i posteriorment reciclat, però fins ara no s'havia utilitzat mai en un vol transoceànic fins als EUA.

Aquest fuel emet entre un 50 i un 80% menys de diòxid de carboni que el querosè tradicional, alhora que garanteix la seguretat i l'eficiència de vol, segons ha assenyalat la companyia en declaracions recollides avui per l'agència oficial xinesa Xinhua.

El seu ús, encara puntual pel seu alt cost, podria reduir l'alta contaminació que genera la navegació àrea.

Aquesta nova connexió entre Pequín i Chicago a bord d'un Boeing 787 s'emmarca en el projecte de crear una comunicació d'àrea verda entre la Xina i els EUA, ha assenyalat Xinhua.

Hainan va utilitzar per primera vegada aquest biocombustible barrejat amb fuel tradicional en una proporció de 50-50% el març del 2015, amb un Boeing 737 que va portar 100 passatgers des de la ciutat oriental xinesa de Xangai fins a Pequín.

Notícies relacionades

Amb aquest èxit, Hainan Airlines va aconseguir llavors avançar-se a la hongkonguesa Dragonair, subsidiària de Cathay Pacific, que havia anunciat pocs dies abans que seria la primera a volar sobre la Xina amb oli reciclat però que finalment va haver de posposar l'operació per problemes de permisos legals.

Els primers avions de passatgers que van utilitzar biocombustible van ser de la companyia alemanya Lufthansa el 2011, any en què la Xina també va començar a portar a terme assajos amb aquesta nova tecnologia.