Integració laboral

Acaba amb èxit la primera edició de 'Creant Oportunitats' per a persones amb diversitat funcional de Mataró

Més de cinquanta participants han sigut atesos per aquesta plataforma

 Acte de tancament del programa ‘Creant Oportunitats’. 

 Acte de tancament del programa ‘Creant Oportunitats’.  / AJUNTAMENT DE MATARÓ

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La primera edició del projecte ‘Creant Oportunitats' per a persones amb diversitat funcional, que ha acabat aquest 31 de desembre, ha atès, durant els mesos que ha estat en marxa, 52 participants, ha gestionat 17 contractes aconseguits en empreses i 25 estades de pràctiques.

En el programa impulsat pel SOM (Servei d'Ocupació de Mataró) han participat 20 empreses ordinàries i centres especialitzats de treball, dels quals sis han sigut bonificats en el marc del programa o en altres subvencions. Els participants del projecte han rebut suport en la recerca d'ocupació, de convenis de pràctiques laborals i de contractacions bonificades per a empreses.

En aquest sentit, l'objectiu principal de la iniciativa és el de contribuir a la integració laboral de les persones amb discapacitat que busquen feina. Al mateix temps, s'ha volgut sensibilitzar els empresaris de la possibilitat i els beneficis de contractar persones amb diversitat funcional.

Programa entre entitats i institucions

Notícies relacionades

Han sigut quatre les entitats que han col·laborat per facilitar la inserció laboral d'aquests subjectes: la Fundació privada El Maresme, el Consell Comarcal del Maresme, la Fundació ECOM-SIL i el Centre de Formació i Prevenció.

En l'àmbit econòmic, el projecte ha tingut un cost total de 110.250 euros, amb una aportació municipal de 65.250 € i els 45.000 € restants han sigut subvencionats per la Diputació de Barcelona. Ha sigut gràcies a la cooperació entre les entitats i l'Ajuntament que s'ha pogut fer una anàlisi detallada per aconseguir temporades de pràctiques i contractes laborals ajustats a totes les necessitats.