MÚSICA CLÀSSICA A MATARÓ

L'Orquestra de Cambra Catalana tindrà la seva residència a Mataró

Una altra de les novetats del cicle de música clàssica del Foment Mataroní és la col·laboració amb diverses escoles de música locals

Joan Pàmies, director de l’Orquestra de Cambra Catalana, presentant els cinc concerts que la banda resident al Foment Mataroní durà a terme durant la temporada 2018.

Joan Pàmies, director de l’Orquestra de Cambra Catalana, presentant els cinc concerts que la banda resident al Foment Mataroní durà a terme durant la temporada 2018. / CRISTINA MORAL

2
Es llegeix en minuts
Marina Llibre

El Cicle de Música Clàssica de Mataró, organitzat pel Foment Mataroní i la Direcció de Cultura de l'Ajuntament, s'estrena, aquest any, amb una novetat important per a la ciutat: la capital del Maresme serà el lloc de residència d'una orquestra, concretament l'Orquestra de Cambra Catalana (OCC).

Com indica el vicepresident de Foment Mataroní, Antoni Vilà, “la voluntat d'aquesta col·laboració amb l'Orquestra de Cambra Catalana és la d'augmentar l'oferta musical de Mataró”.

En aquest sentit, comptar amb una orquestra professional resident implicarà, d'entrada, cinc concerts que s'emmarcaran en el Cicle de Música Clàssica i que se sumaran als actes habituals.

L'OCC va ser fundada per Joan Pàmies el 1986. Al llarg dels seus 30 anys de trajectòria s'ha mantingut fidel als seus principis fundacionals: brinda l'oportunitat d'actuar a joves intèrprets al costat d'una plantilla estable de professionals de prestigi, col·labora amb solistes novells del país al costat d'altres noms ja consagrats, ofereix als creadors de l'avantguarda musical la possibilitat d'estrenar les seves produccions i impulsar el seu coneixement, i treballa en la difusió de les obres de mestres del passat.  

L'orquestra també ha sigut conseqüent amb el rol social que li correspon dins del seu context vital més immediat. En col·laboració amb les entitats que treballen i administren la gestió cultural, accedeix als espais que són més pròxims als ciutadans per fer arribar la seva música a tots els segments de la població.

L'orquestra ha ofert més de 600 concerts i ha actuat en alguns dels principals auditoris, cicles i festivals de música d'Espanya. 

Reforç dels llaços amb les escoles de música

La fixació de la residència de l'OCC a Mataró, suposarà, segons Antoni Vilà, una cooperació més activa amb les escoles de música de la ciutat amb l'objectiu de donar visibilitat a aquests centres.   

En aquesta línia, una altra de les novetats d'aquesta edició és precisament la participació en els actes del Primer Premi de Música Ciutat de Mataró, organitzat per l'Aula de Música Masafrets i el concert de la The Ohio Big-Band Mataró, nascuda a l'escola El Carreró.

Amb aquestes innovacions en el format i el contingut dels actes, Antoni Vilà assegura que “es busca ampliar l'oferta en estils de música, amb la intenció de fer una programació més atractiva i que captivi els mataronins”.

Per tal d'organitzar els diferents concerts, s'ha fet una divisió en tres blocs diferenciats: el Cicle de Concerts d'Orquestra de Cambra Catalana, el XVI Cicle de Concerts Simfònics i el XIV Cicle de Sarsuela.

Tres tipus d'abonaments per facilitar l'assistència

En relació amb la venda d'entrades, hi haurà tres tipus d'abonaments. Un per als cinc concerts de l'Orquestra de Cambra Catalana, amb un preu de 60 euros. Un altre per al Cicle de l'Orquestra de Cambra Catalana més el Cicle de Concerts Simfònics (en total vuit concerts), per 82 euros. I un altre per al Cicle de Sarsuela, corresponent a cinc concerts, per 95 euros.

Notícies relacionades

També hi haurà l'opció de comprar els vals de manera individual. En el cas del Cicle d'Orquestra de Cambra Catalana, les entrades seran de 17 euros i 15 per a persones amb tarifa reduïda. Per al Cicle de les Sarsueles, seran 22 euros i 20 amb tarifa reduïda. I als Concerts de l'Orfeó Català, The Ohio Big Bang i els concerts del primer Premi de Música de Mataró, l'entrada costarà 5 euros.

Més notícies de Mataró

Temes:

Música