Treballadors de l'Hospital Mataró denuncien la "sobrecàrrega de feina"

Per la seva banda, Salut afirma que no té mitjans per assumir inversions no pressupostades

1
Es llegeix en minuts
EFE

El comitè de treballadors de l'Hospital de Mataró assegura que el pla de reequilibri econòmic d'aquest centre, elaborat per al període 2015-2018, "ha fracassat", perquè té una previsió de dèficit a finals d'aquest any de 3,8 milions d'euros, quan hauria de ser de 183.000 euros.

En un comunicat, el comitè ha denunciat que la situació diària de l'hospital és de "sobrecàrrega de feina", motivada per l'increment de l'activitat "sense un augment suficient de personal, i també pel fet d'haver de treballar en unes instal·lacions i amb un utillatge que han sobrepassat àmpliament el seu període d'utilització".

La delicada situació econòmica podria suposar que s'allargués el període de suspensió del règim especial d'autonomia de gestió d'aquest centre sanitari, que la Generalitat manté des de fa dos anys, i que té la institució amb mesures de control pressupostari.

Pla encara vigent

Per la seva banda, una portaveu del centre mataroní ha considerat que no es pot parlar de fracàs quan el pla de reequilibri encara no ha finalitzat la seva vigència.

No obstant això, ha admès que el dèficit de 180.000 euros previst es veurà sobrepassat per l'increment de l'1% de les retribucions dels treballadors, entre altres temes salarials sobrevinguts.

També ha precisat que la direcció de l'Hospital de Mataró està negociant amb el departament de Salut el seu concert econòmic, però encara no s'han concretat els ingressos de què disposarà aquest centre per a aquest exercici.

Ampliació de l'hospital

Els treballadors reclamen una ampliació de l'hospital amb un nou edifici que aculli un centre sociosanitari amb capacitat per al futur i uns espais per a consultes mèdiques, d'infermeria i d'exploracions diagnòstiques i tractaments mèdics que no requereixin ingressos, "que siguin dimensionats per descarregar els saturadíssims espais de l'hospital".

Notícies relacionades

Els representants del departament de Salut en el consell rector del Consorci Sanitari del Maresme han indicat als treballadors que estan d'acord a impulsar l'elaboració d'un pla director, però que Salut no disposa dels mitjans econòmics per assumir inversions no pressupostades, segons informa el comitè.

Més notícies de Mataró