Mataró retrà homenatge al líder sindicalista Joan Peiró, afusellat fa 75 anys

L'acte tindrà lloc el 24 de juliol davant del nínxol número 270 del Cementiri dels Caputxins de Mataró

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MATARÓ

El 24 de juliol Mataró retrà homenatge a Joan Peiró i Belis, líder sindicalista i cooperativista a la ciutat catalana l'afusellament del qual -a Paterna (València)- es compleixen 75 anys dilluns que ve.

L'acte tindrà lloc a les 17.30 hores davant del nínxol número 270 del Cementiri dels Caputxins de Mataró, el corresponent a la família Peiró-Olivas. L'homenatge, d'una hora, tindrà quatre parts i finalitzarà amb una ofrena floral oberta a entitats i organitzacions de Catalunya i del País Valencià.

FILL ADOPTIU DE MATARÓ

Joan Peiró, condemnat pel règim franquista, va ser un destacat dirigent de la CNT en els àmbits català i espanyol.

A més, també va ostentar el càrrec de director de la cooperativa Cristalleries de Mataró i va ser ministre d'Indústria durant la II República. Va ser declarat Fill adoptiu de la Ciutat a títol pòstum per l'Ajuntament de Mataró el 1989.

COMITÈ ANTIFEIXISTA

Peiró va ser director de 'La Colmena Obrera' i 'El Vidrio' de Badalona i 'Solidaridad Obrera' (òrgan oficial de la CNT). Va publicar molts articles a '¡Despertad!', de Vigo, i alguns llibres de pensament i acció com 'Perill a la reraguarda' (1936).

Notícies relacionades

L'any 1936, abans de ser ministre a la II República, va formar part del Comitè Antifeixista de Mataró com a vicepresident.

Més notícies de Mataró