Pluja de crítiques cap al nou institut a Mataró

Associacions i partits polítics critiquen la seva ubicació i que es posi en marxa en barracons

2
Es llegeix en minuts
M.B. / MATARÓ

Al nou institut Les Cinc Sènies de Mataró només li han plogut crítiques des que es va anunciar la seva obertura dilluns passat després d'un acord in extremis entre l'Ajuntament i els Serveis Territorials. Ni partits polítics ni associacions ni comunitat educativa veu amb bons ulls l'emplaçament, al barri de Rocafonda, ni la seva posada en marxa en els sempre criticats 'barracons'.

Els primers a reaccionar van ser els membres de l'Associació de Veïns de Rocafonda, que van manifestar el seu "rebuig frontal i total" al projecte de nou institut per al barri perquè falla per totes bandes: la seva ubicació és errònia, s'implantarà en barracons i es posarà en marxa depressa i sense haver fet un debat previ amb la comunitat educativa.

I és que els veïns consideren que “és un greu error” que el nou institut de Mataró s'emplaci a la Ronda Rafael Estrany, “una zona allunyada que farà molt difícil que alumnes d'altres barris optin per aquesta opció”. Quelcom que, alerten, pot contribuir “a la guetització” d'un barri que compta amb un dels percentatges de població immigrada més alta del municipi.

En la mateixa línia s'han expressat alguns partits i associacions, com la CUP, que exigeix al govern local liderat per David Bote que “insti a la Generalitat a que busqui de forma urgent una ubicació alternativa per al nou institut Les Cinc Sènies”. Segons la CUP, “el solar de Rocafonda no està interconnectat amb la ciutat i “no només contribuirà a la segregació, sinó que a més no concorda amb les necessitats educatives, urbanístiques i socials del barri”.

ELS BARRACONS, L'ALTRE FRONT

Tant la CUP com l'AV de Rocafonda critiquen que el nou institut de secundària comenci el curs en barracons i demana un calendari d'execució per a la construcció d'un nou edifici, quelcom que també demanen PxC i Volem Mataró.

Organitzaciones i associacions de l'esquerra independentista, així com la PEM van fer notar al seu ple desacord amb la maniobra del govern local i Serveis Territorials.

Arran COS, SEPC i Endavant es mostren molt crítiques en un comunicat en el que alerten que el projecte pot suposar "una barrera en la relació entre Rocafonda i amb la resta de la ciutat" per una ubicació que consideren "completament equivocada". Són crítics amb el fet d'obrir en barracons i no "amb totes les instal·lacions necessàries" i asseguren que aquest fet pot convertir-se "en una realitat aïllada de les necessitats educatives de les famílies de la ciutat i convertir-lo en un element més d'exclusió social ".

Notícies relacionades

Per últim, la PEM qualifica el nou centre de "petit pas necessari" i subratlla que "és una oportunitat per desenvolupar un projecte pedagògic potent, amb metodologies renovades que puguin animar alumnes i famílies". No obstant, també demana que “a partir de setembre s'elabori un calendari temporal per a la construcció del centre”.

Més notícies de Mataró