Mataró suma quilòmetres amb caminades populars a favor de la solidaritat

La ciutat es mobilitza amb cites com la 'Mataró Camina per l'Alzheimer' o amb la caminada contra el càncer de mama, que sumen 5.000 persones

arribada-caminada

arribada-caminada

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MATARÓ

La novena edició del Mataró Camina per l'Alzheimer va assolir un nou rècord de participants. Més de 5.000 persones van participar diumenge passat 2 d'octubre a la caminada popular en una jornada solidària que va recaptar prop de 22.000 euros. El diumenge que ve, 23 d'octubre, la ciutat torna a citar-se amb la solidaritat amb la caminada contra el càncer de mama que organitza l'Associació Maresme Oncològic.

Són només dos dels exemples més visibles de com Mataró acostuma a bolcar-se amb les cites que barregen solidaritat i esport i que fa uns mesos l'Ajuntament va decidir organitzar dins un calendari conjunt batejat amb el nom ‘Mou-t'amb cor’.

MOU-T'AMB COR, CAMPANYA D'ACTIVITATS ESPORTIVES SOLIDÀRIES

La campanya recull fins a tretze activitats en què s'aglutinen les carreres, marxes, caminades, jornades o tornejos amb el dia que tenen lloc, el nom de l'organitzador i la causa a la que es destina els diners recollits.

Si bé la capital del Maresme ja ha acollit cites com la Marxa Solidària AGIM o la popular Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, entre d'altres, a la tardor és quan se celebren les caminades populars amb més afluència.

Per primera vegada, la ‘Mataró Camina per l’Alzheimer’ va aconseguir trencar la barrera dels 5.000 participants quan només falta un any perquè aquesta coneguda caminada compleixi el seu desè aniversari.

En declaracions a Mataró Ràdio, el coordinador de la caminada popular, Joan Antoni Ciller, va estimar que la recaptació d'aquesta novena edició superarà els 22.000 euros, una xifra que creix davant els 18.000 de l'edició de 2015, en la que van participar 4.200 persones. Els beneficis obtinguts, com cada any, es destinaran íntegrament a ajudar les famílies amb menys recursos que pateixen Alzheimer.

EL 23 D'OCTUBRE, CONTRA EL CÀNCER DE MAMA

Els que ja coneixen què se sent en superar els 5.000 participants són els impulsors de la caminada contra el càncer de mama, l'Associació Maresme Oncològic, que acaba d'obrir les inscripcions per a la novena edició de la cita popular que se celebrarà el proper 23 d'octubre.

Sota el lema ‘Et fem costat’, l'associació vol no només recaptar fons per poder finançar les activitats i tallers que realitzen durant l'any per recolzar els malalts i els seus familiars, sinó també visibilitzar la malaltia i conscienciar així la població.

Notícies relacionades

La campanya ‘Mou-t'amb cor’ va començar amb la segona Marató X Trail Sèries el 21 de febrer i acabarà el desembre amb les jornades de futbol solidari. El proper 16 d'octubre se celebrarà la Sèpsia Challenge, al novembre tindrà lloc la Marxa per la Salut Mental i el 4 de desembre també es correrà la popular 19ª Mitja Marató Ciutat de Mataró.

Més notícies de Mataró