ERC de Mataró retreu al govern local "la falta de concreció i projecte de ciutat"

Els republicans fan balanç del primer any de govern sociovergent i asseguren que segueixen "a l'espera" de conèixer quins plans tenen per a la ciutat

20160530103817

20160530103817

1
Es llegeix en minuts
MIREIA BIEL / MATARÓ

Mataró segueix a l'expectativa d'un projecte de ciutat ferm un any després de les eleccions municipals. Almenys, així ho veu el principal partit de l'oposició, Esquerra Republicana de Catalunya, que retreu al govern municipal encapçalat pel socialista David Bote “la falta de projecte per a aquest mandat”. Asseguren que, en aquests primers dotze mesos, “no s'ha aprovat res rellevant”.

Encara que el líder dels republicans a Mataró, Francesc Teixidó, va reconèixer que el primer any de mandat "ha estat tranquil, sense grans conflictes de gestió llevat del de la gossera", opina que, en un any, "tan sols s'ha parlat de bones intencions”  i per això acusa el govern de “falta de concreció" per explicar quin és el seu projecte de ciutat i les línies de treball en què vol actuar.

 

Segons ERC, la relació amb CiU no ajuda a tirar endavant un pla estratègic per a la ciutat: "Són dos socis que comparteixen la gestió del govern, però no el projecte de ciutat". Un fet que, asseguren, alenteix totes les possibles accions.

Igual que tampoc ho fan algunes actituds de Bote, segons Teixidó, que aconsella a l'alcalde que "deixi enrere el llast de la manera de fer del passat del PSC per pensar en el futur" i aprofitar així "les qualitats dels regidors socialistes, tots ells novells".

"OPOSICIÓ RESPONSABLE"

El grup municipal d'ERC es va mostrar satisfet pel conjunt d'accions que han portat a terme. Teixidó va valorar, especialment, el centenar d'al·legacions presentades als pressupostos, "la majoria de les quals han sigut acceptades", i que van permetre que ERC s'abstingués en la votació dels comptes.

Teixidó també considera que són molt positives les més de cinquanta propostes que s'han portat al ple, entre les quals destaquen les referents a la Festa al Cel, la reforma horària o el canvi de nom dels carrers dedicats als Borbons.

 

Notícies relacionades

ERC també va aprofitar per reivindicar "el treball de ciutat" que està fent el grup municipal, amb "una actitud exigent, però responsable", que, segons el seu parer, els ha permès "construir una alternativa de govern" que, a més, té ganes de seguir fent "més estrets els llaços amb l'oposició d'esquerres del consistori" en matèries com la Festa al Cel, la mobilitat, la sanitat o l'educació.

Més notícies de Mataró