Condemnada a presó una cantant egípcia per menjar-se un plàtan en un videoclip

Shima Ahmed ha sigut acusada d'"incitació al llibertinatge" per un tribunal del Caire

jj

jj

1
Es llegeix en minuts

Un tribunal penal del Caire va condemnar aquest dimarts la cantant egípcia Shima Ahmed dos anys de presó per "incitació al llibertinatge", al considerar "lasciu" el videoclip d'una de les seves cançons en què es veu com es menja un plàtan. Al realitzador també se li ha imposat la mateixa pena, han informat a Efe fonts judicials.

La cantant, de 22 anys, va ser detinguda el 17 de novembre i va declarar davant el tribunal que mai s'hauria imaginat que el vídeo que va protagonitzar crearia tant enrenou.

Segons el diari egipci Al Masry al Youm, Ahmed va assegurar que només va ser "una eina" en mans del director del videoclip, Hosam al Sayed.

Al·lusions sexuals explícites

La cantant i el director també hauran de pagar una multa de 10.000 lliures egípcies (561 dòlars), segons el veredicte, que és apel·lable en els dos casos.

El videoclip de la cançó Andi Zorof (Tinc les meves circumstàncies, en àrab) ha aixecat polèmica per les seves al·lusions sexuals explícites i per la indumentària de la cantant, considerada poc decorosa per als cànons de la societat egípcia conservadora.

Shima Ahmed no és la primera artista que ha sigut perseguida per les autoritats pel contingut de les seves actuacions o per les seves declaracions.

Mofes del Nil

Notícies relacionades

El mes passat, el Col·legi de Músics d'Egipte va prohibir actuar a la famosa cantant egípcia Sherine Abdelwahab per "mofar-se de manera injustificada" del riu Nil durant un concert en què va fer referència a la contaminació de l'aigua.

Al maig, una ballarina de dansa del ventre i un operador de càmera van ser enviats a judici per "incitació al llibertinatge, mal ús dels mitjans de comunicació i atemptat contra la moral pública" per un vídeo musical difós a internet.

Temes:

Egipte