Tres dones relaten els abusos de Trump

"Es passejava pels camerinos com si fóssim de la seva propietat", ha explicat una antiga model

zentauroepp41280714 new york  ny   december 11   l r  rachel crooks  jessica lee171211194119

zentauroepp41280714 new york ny december 11 l r rachel crooks jessica lee171211194119 / Monica Schipper

2
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Donald Trump ha demostrat una sorprenent capacitat per sobreviure a la llarga llista d’acusacions per abús sexual abocades contra ell des que va irrompre en l’arena política. Ni aquella gravació en què presumia d’abusar del seu poder per besar sense consentiment i grapejar els genitals de les seves preses ni els testimonis de 19 dones que l’han acusat de comportament sexual inapropiat van impedir que conquistés la presidència. Tres d’elles van tornar ahir a parlar públicament de les seves traumàtiques trobades amb el magnat per demanar al Congrés que obri una investigació contra el president per abusos sexuals. 

«Vull que la gent sàpiga la classe de persona que Trump és en realitat, la classe de pervertit que és», va dir Jessica Leeds, una de les seves acusadores. En una roda de premsa i en una entrevista prèvia a ABC News, Leeds va explicar que Trump es va abalançar sobre ella amb la pretensió de besar-la i grapejar-la durant un vol en primera classe als anys 70. «Va decidir que estava avorrit i volia entreteniment», va recordar Leeds, ara empresària. Tres anys més tard van tornar a trobar-se en una gala a Nova York. Trump la va reconèixer, segons el seu testimoni, i es va desfer d’ella dient-li «gossa».

També va parlar de les seves experiències amb el magnat Samantha Holvey, una antiga model de Carolina del Nord. Segons el seu relat, durant els concursos de Miss Amèrica, Trump entrava als camerinos mentre es canviaven les models. «Es passejava com si fóssim de la seva propietat», va dir durant la roda de premsa. «El Congrés ha investigat alguns dels seus membres, de manera que és just que també l’investigui a ell. No és un assumpte partidista. Està relacionat amb el tractament que es dona a les dones cada dia».

Notícies relacionades

La tercera dona es diu Rachel Crooks i al seu dia va treballar com a recepcionista a la Trump Tower. En la seva primera trobada amb el cap, Trump l’hauria besat diverses vegades a les galtes i a la boca, segons ha explicat. «Va ser xocant, em va deixar devastada. Tant de bo hagués tingut el valor per dir-li, ‘¿què fas? Has de parar’», va afirmar Crooks. 

La Casa Blanca no va trigar a dir que les acusacions contra el president dels Estats Units són «totalment falses».