TERRORISME A MANHATTAN

L'Estat Islàmic reivindica l'atemptat de dimarts a Nova York

"Per la gràcia d'Al·là, l'operació ha causat por a l'Amèrica dels croats", assegura la revista de propaganda gihadista 'Al-Naba'

mbenach40773917 missouri   in this handout photo provided by the st  charles171103111226

mbenach40773917 missouri in this handout photo provided by the st charles171103111226 / Handout

1
Es llegeix en minuts
AFP / Nova York

El grup gihadista Estat Islàmic (EI) ha reivindicat l'atemptat comès aquest dimarts a Nova York per un ciutadà uzbek, Sayfullo Saipov, contra qui el president dels EUA, Donald Trump, ha reclamat la pena de mort.

"Un dels soldats de l'Estat Islàmic va atacar croats en un carrer de Nova York", ha assegurat la revista de propaganda en línia de l'EI Al-Naba, Al-Naba,citada aquest dijous per SITE, un centre nord-americà especialitzat en la vigilància 'online' del moviment gihadista.

"Per la gràcia d'Al·là, l'operació ha causat por a l'Amèrica dels croats i els ha empès a augmentar les mesures de seguretat i a intensificar els dispositius contra els immigrants a Amèrica", ha assenyalat Al-Naba.

Sayfullo Saipov, que va arribar als EUA el 2010, va actuar "en nom de l'EI", ha indicat la policia de Nova York. El seu perfil cada vegada més i més precís mostra que es va radicalitzar progressivament després de diversos anys vagabundejant pel país.

Després de tuitejar a la nit, el president Trump va insistir dijous al matí que volia veure executat l'home que havia arribat als EUA gràcies a un programa de visats concedits per sorteig, encara que semblava haver renunciat a la idea proposada dimecres d'enviar-lo a Guantánamo.

Notícies relacionades

"M'agradaria enviar el terrorista de Nova York a Guantánamo, però estadísticament aquest procés requereix molt més temps que passar pel sistema federal...", va escriure Trump a Twitter, abans d'afegir: "En part també és apropiat mantenir-lo al lloc on ha comès aquest crim horrible. Hauríem d'actuar ràpid. ¡Pena de mort!"

Després d'haver llançat la seva camioneta contra els vianants i ciclistes i provocar vuit morts i 12 ferits, Sayfullo Saipov, que va reivindicar la seva lleialtat a l'EI, va ser acusat dimecres pel fiscal general de Manhattan de dos càrrecs federals: violència i destrucció de vehicles, i suport a una organització terrorista estrangera. Aquests càrrecs l'exposen a cadena perpètua, va afirmar el fiscal, que també va esmentar la possibilitat de pena de mort.