NOVA PROVOCACIÓ DE KIM JONG-UN

Corea del Nord llança un míssil que sobrevola el Japó

El Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà avui d'urgència a petició de Tòquio, Seül i Washington

Abe qualifica el llançament d'"amenaça sense precedents" i acorda amb Trump augmentar la pressió sobre Pyongyang

Corea del Nord va llançar aquest dimarts un míssil balístic que va sobrevolar el territori japonès. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

Corea del Nord ha llançat aquest dimarts un míssil balístic que ha sobrevolat territori japonès abans de caure a l'est de la costa oriental de l'illa de Hokkaido, a l'oceà Pacífic, segons ha informat el Govern del Japó. Els EUA, Corea del Sud i el Japó han demanat per avui mateix una reunió urgent del Consell de Seguretat de l'ONU en resposta a la nova provocació del règim de Kim Jong-un

El primer ministre del Japó, Shinzo Abe, ha mantingut una conversa telefònica amb el president nord-americà, Donald Trump, en què han acordat exercir encara més pressió sobre Pyongyang després del seu nou llançament d'un míssil. Els dos líders, que han conversat durant 40 minuts, han "coincidit plenament" pel que fa a la postura i les mesures a prendre davant les constants provocacions nord-coreanes, ha destacat Abe, que ha qualificat d'"amenaça sense precedents per a la seguretat nacional" el nou desafiament de Pyongyang.

El projectil ha caigut a uns 1.180 quilòmetres del cap d'Erimo, a l'extrem nord-oriental de l'arxipèlag japonès, ha detallat el ministre portaveu de l'Executiu, Yoshihide Suga, en roda de premsa. El llançament ha tingut lloc a les 05.58, hora local (21.58 de dilluns a Espanya) des de la localitat de Sunan, pròxima a la capital nord-coreana, segons ha afirmat, per la seva part, l'Exèrcit de Corea del Sud, que ha confirmat que el míssil ha sobrevolat territori japonès abans de caure al mar.

Recorregut de 2.700 quilòmetres

És el primer míssil nord-coreà que vola per sobre de l'arxipèlag nipó -sense incloure-hi les illes deshabitades al sud-oest del país- des de l'abril del 2009, quan el projectil de llarg abast Taepodong-2 va travessar l'espai aeri del Japó.

Notícies relacionades

El míssil llançat aquest dimarts ha recorregut una distància total superior als 2.700 quilòmetres i ha arribat al seu punt àlgid a uns 550 quilòmetres d'altura abans de caure al mar, segons els governs de Tòquio i Seül

El nou assaig armamentístic del règim de Kim Kong-un té lloc després que dissabte Pyongyang llancés tres projectils balístics de curt abast a les aigües del mar del Japó.