ATEMPTAT FALLIT

L'home que va ferir dos policies a Londres portava una espasa

L'agressor, detingut quan va atacar els agents davant el Palau de Buckingham, va cridar 'Alahu Akbar'

zentauroepp39809110 a police vehicle patrols outside buckingham palace in london170826183506

zentauroepp39809110 a police vehicle patrols outside buckingham palace in london170826183506 / PAUL HACKETT

1
Es llegeix en minuts

L’home que divendres a la nit va atacar i va ferir lleument dos policies davant el Palau de Buckingham, a Londres, portava una espasa i va cridar diverses vegades «Alahu Akbar» (Déu és el més gran), segons va informar ahir el cap de la secció antiterrorista de Scotland Yard (la policia londinenca), Dean Haydon.

    

L’agressor, de 26 anys, procedia de Luton, una població a 50 quilòmetres al nord de Londres amb notable diversitat ètnica, i està sent interrogat per la policia antiterrorista. La seva identitat no ha sigut revelada. La policia realitza alguns registres a ­Luton.

    

«Creiem que va actuar sol i no busquem altres sospitosos. Ho estem investigant com un incident terrorista», va afirmar Haydon. El detingut va conduir un vehicle «deliberadament», en una àrea tancada al trànsit, fins on es trobava una patrulla de tres policies, que no anaven armats. Es va produir un forcejament i els policies van poder contenir «ràpidament» l’agressor. Dos dels agents van resultar lleument ­ferits.

    

Els policies que estaven davant el Palau de Buckingham van observar que l’home portava a l’automòbil un «arma blanca gran», que va resultar ser una espasa.

LA REINA NO HI ERA

Cap membre de la família reial estava al Palau de Buckingham en el moment en què es va produir l’incident, poc després de les 20.30, hora local  (les 21,30 a Espanya). La reina Isabel II es trobava al castell de Balmoral, a Escòcia, on passa les vacances estiuenques.

    

L’incident no va tenir més conseqüències, però Haydon va subratllar que «serveix de recordatori que l’amenaça terrorista segueix sent greu al Regne Unit».  Londres ha patit aquest any dos atemptats, un al pont de Westminster, a prop del Parlament, el març passat, i un altre al pont de Londres, al juny. En els dos casos, un terrorista al volant d’un vehicle va atropellar els vianants que transitaven pel lloc, causant en total 11 morts i més d’un centenar de ferits.

Notícies relacionades

    

La primera ministra britànica, Theresa May, ha agraït a la policia la seva actuació.