ISLAMOFÒBIA

Una senadora ultraconservadora va en burca al Parlament d'Austràlia

Pauline Hanson, líder del partit ultra Una Nació, al·ludeix a qüestions de seguretat per justificar el seu discurs racista

zentauroepp39715414 australian one nation party leader  senator pauline hanson w170817110439

zentauroepp39715414 australian one nation party leader senator pauline hanson w170817110439 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Canberra

Pauline Hanson, una senadora ultradretana australiana, ha arribat aquest dijous al Parlament del seu país amb burca. Hanson s'ha exhibit així com a part de la seva particular croada per il·legalitzar el vel islàmic i totes les vestimentes que porten les dones musulmanes. 

La política s'ha quedat al seu escó tapada amb el vel negre durant uns 20 minuts, abans de prendre la paraula i treure-se'l per demanar que sigui prohibit per raons de seguretat.

"Si una persona porta un passamuntanyes o un casc en un banc o en un edifici, o fins i tot en un tribunal, se l'ha de treure. ¿Per què no passa el mateix amb algú que es tapa la cara i no pot ser identificat?", ha preguntat durant la seva compareixença a l'hemicicle.

El fiscal general, George Brandis, ha reprès en el seu torn de paraula l'espectacle de la política d'Una Nació, partit ultradretà que compta amb tres escons més a la Cambra.

Mig milió de musulmans

Notícies relacionades

"Els adverteixo i els aconsello que vagin molt amb compte amb ofendre les sensibilitats religioses dels australians", en referència a les lleis contra la discriminació racial i de protecció de la llibertat religiosa, ha dit Brandis al xifrar en mig milió els australians musulmans, entre els aplaudiments de la resta de membres del legislatiu.

Hanson ha fet al·lusió a qüestions de seguretat per justificar el seu discurs racista. La senadora ultra, que ja va guanyar protagonisme als anys 90 per la seva oposició radical a la immigració asiàtica i a les peticions d'asil, ha dedicat els seus esforços a prohibir les peces de roba islàmiques en aquests últims anys.