TENSIÓ EN AIGÜES DEL MEDITERRANI

El vaixell de 'Proactiva', novament intimidat per una patrullera de Líbia

Una llanxa de la Guàrdia Costera ha interceptat el 'Golfo Azzurro' i l'ha obligat a seguir cap a la costa líbia, per després fer-lo tornar

fcasals37317521 open arms  golfo azzurro 11 misi n170216155121

fcasals37317521 open arms golfo azzurro 11 misi n170216155121

1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

El vaixell 'Golfo Azzurro' de l'oenagé catalana Proactiva Open Arms s'està dirigint aquest dilluns a la tarda cap a un port italià després que una suposada llanxa de la Guàrdia Costanera líbia l'interceptés i l'obligués a seguir-la cap a la costa líbia, encara que posteriorment li ha ordenat que tornés cap enrere.

La informació l'ha facilitat Luigi Manconi, president de la comissió parlamentària de Roma per als drets humans, que ha rebut una trucada directament des de la nau. Manconi ha relatat que, a 25 milles de Líbia, “una nau sense identificació però que portava gravat el número 654 ha obligat el 'Golfo Azzurro' a seguir-la, amb la seva tripulació empunyant armes”. Segons Manconi “els libis no poden actuar a tal distància de la costa, per això es tracta d'una il·legalitat total”.

Notícies relacionades

La mateixa oenagé ha narrat l'incident a Twitter.

El 'Golfo Azzurro', que no portava emigrants a bord, ha seguit a distància la suposada nau de la Guàrdia Costanera líbia i, segons el relat de Manconi, que ha sigut transmès en directe per RaiNews24, en cert moment “se'ls ha intimidat novament perquè tornessin enrere”. Si fossin marins libis, “es tractaria d'una operació de dissuasió” a una oenagé que ha firmat el codi de conducta elaborat pel Ministeri de l'Interior italià, i això suposaria la constatació que “en aquelles aigües, les naus de les oenagés es troben en situació de perill”, ha dit Manconi.