MENTRE DORMIEN A LA SEVA CARAVANA

Moren tres germanes menors d'ètnia gitana en un incendi provocat a Roma

La fiscalia investiga el cas, que ha commocionat tot Itàlia, com un delicte d'assassinat, però encara en desconeix les motivacions

mbenach38369874 forensic police recover a body from the a camper where three170511183708

mbenach38369874 forensic police recover a body from the a camper where three170511183708 / Massimo Percossi

1
Es llegeix en minuts

Tres germanes d'ètnia gitana de 4, 8 i 20 anys, respectivament, han mort dimecres a la matinada en un incendi provocat a la seva caravana, aparcada davant d'un centre comercial a Roma. El cas l'està investigant la fiscalia com un delicte d'assassinat.

El succés, que ha commocionat tota Itàlia, s'ha produït a l'incendiar-se la furgoneta en què dormia la família, d'orígens bosnians i d'ètnia gitana, al barri de Centocelle, a la perifèria romana.

Les víctimes mortals són tres germanes: Elisabeth Halinovic, de 20 anys, Francesca, de 8, i la més petita, Angelica, nascuda el 2012. Totes tres dormien a la part de les lliteres situada sobre la cabina de la caravana. Els seus altres vuit germans --els pares no eren a la caravana-- han aconseguit sortir amb vida del vehicle i han estat atesos per les autoritats desplaçades al lloc.

La fiscalia de Roma investiga el cas com un possible delicte d'homicidi voluntari i d'incendi dolós, encara que de moment en desconeix les motivacions. Els investigadors han tingut accés a una gravació d'una càmera de vigilància on es veu com una persona amb la cara tapada llança un còctel molotov contra la furgoneta. Els supervivents han assegurat que vivien amenaçats, però no ha transcendit per qui.

A prop del lloc dels fets s'hi ha localitzat una ampolla amb líquid inflamable, així com un encenedor i el tap de l'ampolla incendiària, segons els mitjans locals. Pel que fa a la causa del succés, de moment les autoritats es decanten per una venjança, i exclouen el mòbil racista, segons ha publicat 'Il Messaggero'.

"ASSASSINAT RACISTA"

No pensa igual la Unió Romaní Internacional, que aquest dijous ha expressat "indignació i dolor per aquest criminal atemptat" i ho ha qualificat d'"assassinat racista", exigint la posada en marxa de totes les accions necessàries per al "total aclariment dels fets", segons un comunicat firmat pel seu vicepresident, Juan de Dios Ramírez Heredia.

Notícies relacionades

Després dels fets, ha anat al barri l'alcaldessa de Roma, Virginia Raggi, per expressar el condol als familiars de les víctimes, que també han rebut la solidaritat del papa Francesc, que hi ha enviat l'almoiner per oferir-los "una ajuda concreta", ha informat la Santa Seu.

El president de la República italiana, Sergio Mattarella, de visita oficial a l'Argentina, ha lamentat el que ha qualificat de "crim horrible" i ha cridat a "trobar els responsables i a condemnar-los severament".