GUERRA A SÍRIA

Una forta explosió sacseja l'aeroport de Damasc

Una televisió pròxima a Hezbol·là culpa de l'atac contra les seves instal·lacions Israel, que declina confirmar o desmentir la seva autoria

 

  / AFP / SAMEER AL-DOUMY

1
Es llegeix en minuts

Una forta explosió ha sacsejat aquesta matinada la zona on es troba l'aeroport internacional de Damasc, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH), que no ha ofert més detalls del que ha passat. L'oenagé, que no parla de víctimes, ha afegit que es desconeixen tant les causes com l'origen de l'explosió a la zona de l'aeròdrom, que es troba a uns 30 quilòmetres al sud-est de Damasc. La detonació s'ha sentit des de diversos quilòmetres de distància.

Les autoritats no han fet cap referència a l'explosió, però la televisió Al-Manar, del grup libanès proiranià Hezbol·là, ha acusat Israel. Segons aquest canal, l'explosió ha sigut provocada "probablement" per un atac aeri israelià contra instal·lacions de Hezbol·là.

El corresponsal d'Al-Manar ha assenyalat que l'explosió s'ha produït en un tanc de combustible i uns magatzems a prop de l'aeroport internacional. L'emissora de Hezbol·là ha afegit que, segons els informes preliminars, no s'han registrat víctimes, igual que ha indicat l'OSDH.

L'Exèrcit israelià ha declinat confirmar si la forta explosió registrada a l'aeroport internacional de Damasc ha sigut causada pels seus bombardejos. "Ho lamento, no podem fer cap comentari sobre aquestes informacions", ha assenyalat a Efe una portaveu militar, en línia amb l'habitual fórmula israeliana de no confirmar ni desmentir els atacs de què se l'acusa des de Síria.

POSICIÓ ISRAELIANA

Notícies relacionades

El ministre de Defensa israelià, Avigdor Lieberman, va dir aquesta setmana durant una visita a Moscou que el seu país "no permetrà a les forces iranianes i de (la milícia xiïta libanesa) Hezbol·là que es posicionin a la frontera dels Alts del Golan".

L'aeroport internacional de Damasc és, juntament amb la carretera que uneix la capital amb el Líban, l'únic punt que manté connectada la Síria del president Baixar al-Assad amb l'exterior, ja que la resta de les fronteres terrestres estan tallades per grups rebels i islamistes, milícies kurdes o l'organització gihadista Estat Islàmic