Guindos lamenta que el cap de l'Eurogrup no s'hagi disculpat

Jeroen Dijsselbloem va lamentar que els països del sud es gastessin els diners en "copes i dones" i després demanessin ajudes

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha qualificat de "desafortunades" les declaracions pronunciades pel president holandès de l'EurogrupJeroen Dijsselbloem, que va acusar els països del sud d'Europa de gastar els diners "en alcohol i dones". "Esperava que s'hagués penedit" de les seves paraules, ha dit.

Així ha respost Guindos als passadissos del Congrés al ser preguntat per les paraules de Dijsselbloem, que en una entrevista al diari alemany 'Frankfurter Allgemeine Zeitung' va assenyalar que "la solidaritat és extremadament important", però "qui l'exigeix també té obligacions".

"No puc gastar-me tots els meus diners en licor i dones i a continuació demanar ajuda. Aquest principi s'aplica a nivell personal, local, nacional i fins i tot a nivell europeu", va arribar a dir.

Notícies relacionades

Sense dilació, Guindos va censurar aquest mateix dimarts les declaracions de l'holandès perquè, segons va apuntar, "ningú es gasta els diners en despeses inútils" i, de fet, es va mostrar convençut que al final es penediria de les seves paraules.

"Les declaracions em semblen desafortunades des del punt de vista de la forma i del fons", ha insistit aquest dimecres al sortir del ple del Congrés, on ha lamentat que Dijsselbloem no se n'hagi desdit. "Esperava que s'hagués penedit" de les seves paraules, ha comentat.