Almenys 46 morts en un corriment de terres en un abocador de la capital etíop

Més d'un centenar de persones es guanyen la vida recollint escombraries i fins i tot tenen cases a l'abocador

monmartinez37647674 excavators move earth as rescuers work at the site of a land170313094344

monmartinez37647674 excavators move earth as rescuers work at the site of a land170313094344 / ZACHARIAS ABUBEKER

1
Es llegeix en minuts

Almenys 46 persones, entre elles 32 dones, han mort i diverses han resultat ferides per un corriment de terres en un gran abocador situat als afores de la capital d'Etiòpia, Addis Abeba.

El nombre de víctimes de l'accident ha augmentat a mesura que les autoritats rescaten els cossos de dotzenes de persones que encara estan sepultades i altres han sigut trasllades a l'hospital per rebre tractament mèdic.

L'esllavissada també ha provocat diversos ferits i ha deixat sepultades sota terra desenes de persones més, de manera que es tem que el nombre de víctimes augmenti en les pròximes hores.

Nombroses persones segueixen fins ara desaparegudes, i els equips d'emergència continuen excavant entre les escombraries de l'immens abocador, ha confirmat el portaveu de l'Administració d'Addis Abeba, Dagmawit Moges.

Diversos testimonis han dit a la ràdio local Sheger FM que a l'abocador hi havia almenys 100 persones quan va tenir lloc el corriment de terres, cosa que confirma que la xifra de morts podria augmentar en les pròximes hores.

Notícies relacionades

Les causes de l'accident són investigades però veïns de la zona han assegurat que en els últims mesos s'havia reprès l'abocament d'escombraries en aquest abocador etíop.

Centenars de persones recullen escombraries en aquest abocador diàriament i de manera precària com a mitjà de vida i fins i tot hi tenen cases improvisades.