VIOLÈNCIA AL PAÍS ÀRAB

Almenys 37 morts en un atemptat amb cotxe bomba a Bagdad

L'atac s'ha produït en una zona de la capital habitada principalment per població xiïta

 

  / EFE / ALI ABBAS

1
Es llegeix en minuts

Almenys 37 persones han mort i 65 han resultat ferides en un atemptat amb un cotxe bomba que estava estacionat en un plaça plena de gent, al costat d'una carretera a la ciutat de Sadr, a l'est de Bagdad, de població majoritàriament xiïta, segons han informat a EFE fonts policials. Altres fonts rebaixen el nombre de víctimes mortals a 16.

L'atemptat s'ha produït poc després de l'arribada a la capital iraquiana del president francès, François Hollande, que té previst reunir-se amb els mandataris iraquians i passar revista a les tropes franceses desplegades al nord del país.

Moltes de les víctimes de l'atac eren homes que esperaven ser contractats per a algun treball temporal. El d'aquest matí és el tercer atemptat que pateix la capital iraquiana en les últimes 48 hores.

PERDRE TERRITORI

Notícies relacionades

Dissabte, la vigília del Nou Any, un doble atemptat terrorista reivindicat per l'Estat Islàmic en un mercat del centre de la ciutat va causar la mort a 27 persones i desenes de ferits.

L'EI ha perdut gran part del territori que tenia sota el seu control a l'Iraq des del 2014, tot i que encara conserva la ciutat de Mossul, la segona del país, que l'Exèrcit iraquià intenta reconquistar amb l'ajuda de la coalició internacional antigihadista.