Almenys 49 soldats moren en un atemptat suïcida al Iemen

Estat Islàmic ha reivindicat l'atac, que ha sigut perpetrat per un suïcida a la província d'Aden

zentauroepp36656528 aden  yemen   18 12 2016   yemeni people and gunmen stand at161218122910

zentauroepp36656528 aden yemen 18 12 2016 yemeni people and gunmen stand at161218122910 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts

Almenys 49 soldats de l'Exèrcit iemenita lleial al president Abdo Rabu Mansur Hadi han mort i desenes han resultat ferits en un atemptat suïcida contra una caserna militar a la província meridional d'Aden, on el 10 de desembre van perdre la vida 36 reclutes en un atac similar.

Segons una font de seguretat de la província, un terrorista amb un cinturó d'explosius ha fet detonar la càrrega que portada adossada al cos enmig d'un grup de reclutes que esperaven el seu torn per cobrar el salari a la caserna militar de la Seguretat Central d'Al Saulaban. Estat Islàmic (EI) ha reivindicat l'atemptat.

La caserna està situat a la zona d'Al-Arish, a les proximitats de l'aeroport d'Aden, a uns 20 quilòmetres a l'est de la ciutat, la principal del sud del país i capital provisional del Govern de Hadi.

Fonts policials han dit a Efe que el suïcida ha perpetrat l'atac contra uns reclutes que esperaven a l'exterior de les instal·lacions militars, ja que a causa de les grans mesures de seguretat i les inspeccions imposades des del 10 de desembre, no els havien permès accedir a l'interior. Uns 1.000 soldats havien entrat a la caserna per rebre els seus sous.

No obstant, per evitar aglomeracions, la seguretat no havia permès l'entrada a aquells uniformats a qui no els corresponia cobrar aquest diumenge, i per això aquests s'han concentrat a la part posterior de l'aquarterament, on el suïcida ha fet explotar la càrrega, han afegit.

BARRERA DE SEGURETAT

El desembre passat, un altre kamikaze amb un cinturó d'explosius va atacar una barrera de seguretat, a l'entrada de la caserna Al Saulaban, en un moment en què nombrosos agents de la policia i soldats feien fila per cobrar el seu salari, després de tres mesos d'impagaments.

L'atemptat de llavors va ser assumit també pel grup gihadista Estat Islàmic (EI), que al juliol ja havia llançat un altre atac contra la mateixa caserna, en què van morir 14 persones.

A finals de l'agost passat, almenys 50 persones van perdre la vida i 67 van patir ferides en un atac comès per un altre suïcida del grup terrorista contra un centre de reclutament a Aden.

Notícies relacionades

Aden ha sigut escenari de nombrosos assassinats i atacs contra representants del Govern i membres destacats de les forces de seguretat, enmig d'una gran inestabilitat al país.

La guerra civil entre els rebels hutis i les forces lleials al president Hadi han afavorit l'enfortiment dels grups terroristes Al-Qaida i l'Estat Islàmic.