CRISI DE REFUGIATS

Hongria construirà una nova tanca més robusta a la seva frontera sud

El primer ministre Orban afirma que es tracta d'una "mesura de prevenció" en cas que fracassi l'acord entre la UE i Turquia

undefined35290346 files  this file photo taken on may 31  2016 shows hungarian160826115302

undefined35290346 files this file photo taken on may 31 2016 shows hungarian160826115302 / CSABA SEGESVARI

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BUDAPEST

El primer ministre d'Hongria, Viktor Orban, ha assegurat aquest divendres que el seu país construirà una nova tanca més robusta a la seva frontera sud davant un possible augment del nombre d'immigrants refugiats si l'acord amb Turquia fracassa.

"Els estudis tècnics estan en marxa per construir un sistema de defensa més robust al costat de la línia de defensa ja existent, que es va construir de forma ràpida (l'any passat)", ha declarat Orban a la ràdio pública hongaresa.

El primer ministre ha precisat que la nova tanca es construirà al costat de la ja existent i és una mesura de prevenció en cas que "centenars de milers" d'immigrants arribin al continent si fracassa el pacte migratori entre la Unió Europea (UE) i Turquia.

Orban no ha especificat quan començaran les obres i quan es podrien acabar.

Notícies relacionades

L'any passat uns 400.000 refugiats i immigrants van creuar Hongria en el seu camí cap a països com ÀustriaAlemanya o Suècia, abans que el Govern segellés la tardor passada les seves fronteres amb filats.

Hongria ha construït tanques a les seves fronteres amb Sèrbia Croàcia, i Budapest s'ha negat a acceptar les quotes de refugiats aprovades per la UE.