Detingudes dues persones més de l'entorn del terrorista de Niça

L'exdona de l'autor de la massacre ha quedat en llibertat aquest diumenge

nice

nice / VALERY HACHE (AFP)

1
Es llegeix en minuts

La policia francesa ha detingut aquest diumenge dues persones més de l'entorn de l'autor de la massacre de Niça de dijous passat, i ja són sis els arrestats, indica avui el canal "BFM TV". Són un home i una dona, que han sigut arrestats a primera hora del matí, en relació amb l'atac reivindicat per l'Estat Islàmic que va causar 84 morts, inclosos 10 nens i adolescents, i més de 200 ferits, 26 encara en estat crític.

L'exdona de l'autor de la massacre ha quedat en llibertat aquest diumenge, han indicat els mitjans francesos, que han recordat que encara hi ha arrestades sis persones de l'entorn pròxim al tunisià Mohamed Lahouaiej Bouhlel. L'exdona, igual que la resta de detinguts, ha sigut interrogada per les forces de l'ordre franceses en una comissaria situada a dos carrers del domicili del terrorista, en aquesta ciutat mediterrània. La seva detenció es va produir divendres a les 11.00, hora local (09.00 {GMT}), el mateix dia que va ser arrestat un altre home en el marc de la mateixa investigació.

Notícies relacionades

Les forces de l'ordre van arribar fins als arrestats gràcies al mòbil del terrorista, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, que va ser trobat a la cabina del camió amb què va cometre l'atac al passeig marítim de la ciutat, on va atropellar desenes de persones. Els investigadors intenten determinar les motivacions de l'atemptat, que va tenir lloc durant les celebracions de la festa nacional francesa.

La fiscalia va obrir una investigació per assassinats i intents d'assassinat, temptativa d'assassinat de persones dotades d'autoritat pública (els policies a qui va disparar) i terrorisme. Els primers interrogatoris apunten que el jove, de 31 anys i finalment abatut per les forces de l'ordre, s'havia radicalitzat molt ràpid. Un testimoni assegura que en les últimes setmanes havia manifestat posicions extremistes i s'havia deixat barba.