L'aeroport de Brussel·les obrirà les portes demà de manera parcial

L'oferta inicial de vols és limitada i de moment només es podrà arribar a Zaventem amb cotxe o taxi

L'aeroport de Brussel·les obrirà les portes demà de manera parcial

LAURENT DUBRULE (EFE)

2
Es llegeix en minuts

L?aeroport de Brussel·les, que va ser objecte d'un dels dos atemptats terroristes del 22 de març passat, reprendrà demà diumenge parcialment els vols de passatgers, ha informat el conseller delegat de la companyia gestora, Arnaud Feist, en una roda de premsa.

"A partir de demà, l'aeroport de Brussel·les hauria d'estar parcialment operatiu", va assenyalar Feist, que ha dit que aquesta ràpida reobertura és un senyal d'"esperança" després de la tragèdia que va segar la vida a 32 persones el 22 de març a Zaventem i al metro de Maelbeek a la capital belga.

Els tres primers vols partiran de Faro, Atenes i Torí i seran operats per Brussels Airlines, el client més important de l'aeroport Internacional de Zaventem.

Feist va assenyalar que Brussels Airport ha pres de manera conscient la decisió de reprendre les operacions amb una oferta inicial "limitada", que anirà augmentant gradualment.

L'objectiu de la companyia és tornar a la capacitat màxima abans de les vacances d'estiu, és a dir, "a finals de juny, principis de juliol", va explicar el conseller delegat de l'aeroport.

Feist va explicar que l'aeroport només serà accessible en cotxe o en taxi durant els primers dies i que altres mètodes de transport seguiran com més aviat millor.

Tots els vehicles, ja siguin privats o taxis, han de fer ús de l'aparcament P2 i des d'allà accedir a la infraestructura temporal de l'aeroport al costat del denominat connector.

CONTROL ALEATORI

Hi haurà un control aleatori dels vehicles que s'acostin a l'aeroport, va indicar per la seva part un representant de la Policia.

"Només passatgers des de l'aparcament tindran accés" a l'aeroport, va indicar el màxim responsable de l'aeroport, on seran instal·lats detectors de metall i de raigs X i escàners als quals s'hauran de sotmetre "tots els passatgers" i de l'equipatge.

La policia efectuarà un "precontrol" sistemàtic per controlar els passatges de viatge i els documents d'identitat.

La facturació s'efectuarà en taulells de les aerolínies en una zona especial del connector, després els passatgers passaran a una construcció terminal on s'escanejarà els seus equipatges de mà, entre altres coses, abans de passar a l'àrea d'embarcament.

Els passatgers que aterrin a Brussel·les podran recuperar els seus equipatges a la zona de recollida habitual, va indicar Feist.

Notícies relacionades

El conseller delegat de l'aeroport va explicar a més que la pròxima fase per a la companyia és començar els treballs de renovació de la terminal on van tenir lloc dues explosions quan es van fer saltar pels aires dos kamikazes.

La renovació inclourà noves mesures de seguretat i una nova "arquitectura", va dir el conseller delegat, que va agrair a les aerolínies que hagin posat a disposició dels passatgers solucions alternatives en els últims 12 dies en aeroports regionals com Anvers, Lieja o Charleroi