Mor el fiscal general d'Egipte en un atemptat al Caire

Barakat ha mort per les ferides causades per una bomba que ha explotat al pas del seu vehicle

1
Es llegeix en minuts

El fiscal general d'Egipte, Hixam Barakat, ha mort aquest dilluns a causa de les ferides causades per l'explosió d'una bomba al pas del seu comboi al nord-est del Caire, han informat a Efe fonts mèdiques.

Les fonts de l'Hospital Internacional Al Nozha, on ha sigut ingressat el fiscal, han explicat que ha mort després de ser sotmès a una intervenció quirúrgica a causa d'una hemorràgia interna.

Barakat, de 65 anys, va ser nomenat per al càrrec el juliol del 2013, després de l'enderrocament militar del llavors president Mohammad Mursi, i ha presentat davant la justícia milers d'islamistes en aquests dos anys.

Set persones més, entre elles dos escortes del fiscal, han resultat ferides en l'atac.

L'atemptat, reivindicat per un grup poc conegut, s'ha comès amb una bomba col·locada en un cotxe aparcat a l'avinguda Emar ben Iasser, al barri de Masr al-Gedida i al costat de l'Acadèmia Militar.

GREUS DESTROSSES

L'explosió ha causat importants destrosses materials en una trentena de vehicles i diverses vivendes de la zona, segons ha pogut constatar Efe.

L'autoria de l'atac ha sigut assumida per un grup que s'autodenomina Moviment de Resistència Popular en un comunicat publicat al seu compte de Facebook, que posteriorment ha sigut retirat de la xarxa social.

L'autenticitat d'aquesta nota no s'ha pogut verificar i l'envergadura de l'atemptat fa dubtar que aquest moviment, que fins ara només ha comès atacs menors, hi sigui al darrere.

Notícies relacionades

Els atemptats terroristes han augmentat a Egipte des de l'enderrocament de Mursi, encara que el blanc d'aquests atacs han sigut principalment els membres de l'Exèrcit i la Policia egípcies.

No obstant, a mitjans del mes de maig el grup gihadista egipci Wilaya Sina (Província del Sinaí), que va jurar lleialtat al grup terrorista Estat Islàmic (EI), va amenaçar de venjar-se dels jutges que han condemnat a mort centenars d'islamistes.