LA MORT D'UNA ICONA MUNDIAL

Els sud-africans donen l'últim adéu a Mandela

Milers de persones saluden al pas del seguici fúnebre de Madiba

Militars sud-africans entren el fèretre a Union Buildings.

Militars sud-africans entren el fèretre a Union Buildings. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Milers de sud-africans s'han aplegat aquest dimecres al llarg del recorregut del seguici fúnebre que traslladava les restes mortals de Nelson Mandela per donar-li l'últim adéu. El fèretre, cobert amb la bandera sud-africana, ha sortit de l'Hospital Militar de Pretòria i ha estat traslladat primer als Union Buildings, seu del Govern, on s'ha instal·lat la capella ardent que estarà oberta fins divendres perquè els ciutadans puguin acomiadar-se de Mandela.

Després de passar una hora i mitja a la citada seu, el fèretre ha iniciat un recorregut per llocs que van tenir algun significat en la vida de Mandela. El seguici, format per una furgoneta negra que transporta el taüt precedit d'uns 20 policies motoritzats, està custodiat per una guàrdia d'honor i vigilat des de l'aire per un helicòpter militar.

Els accessos per cotxe a la ciutat han quedat col·lapsats com a conseqüència de la desfilada i de les marxes dels ciutadans que es dirigeixen, cantant i ballant, cap als diferents punts del recorregut.

Notícies relacionades

"Aquest és un moment molt significatiu per a mi i els meus fills", ha afirmat Thapelo Dlamini, un mestre de 48 anys que ha estat esperant al carrer amb els seus dos fills durant dues hores.

Estava previst que la desfilada durés una hora i mitja per tornar després a la capella ardent dels Union Buildings. L'operació es repetirà dijous i divendres. Dissabte, el fèretre amb les restes de Mandela serà traslladat en avió a Qunu, on diumenge serà inhumat.