CONFLICTE DE BANDERES A GAVÀ

Sostreuen les banderes catalana i espanyola de la façana de l'Ajuntament de Gavà

El consistori denuncia al jutjat els actes vandàlics succeïts a principis de setmana

Moment posterior al robatori de la bandera espanyola de la façana de l’Ajuntament de Gavà per part d’uns vàndals.

Moment posterior al robatori de la bandera espanyola de la façana de l’Ajuntament de Gavà per part d’uns vàndals. / ELBRUGUERS.CAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dilluns passat, 6 de novembre, va desaparèixer la bandera espanyola de l'Ajuntament de Gavà. El fet, que s'ha atribuït a un acte de vandalisme, també va suposar la pèrdua de la corda, el contrapès del mecanisme de l'asta i més danys en la seva estructura.

Però això no és tot. En reacció als fets, la següent nit, de dimarts a dimecres, també es va produir el robatori de la senyera, la corda i  també es va fer malbé l'asta.

Les dues accions suposen uns desperfectes valorats en 1.457 €, als quals s'ha de sumar la despesa de 859 € que implica la substitució dels panys de les astes.

L'Ajuntament de la ciutat del Baix Llobregat ja ha presentat una denúncia al jutjat pels actes vandàlics i, segons un comunicat del consistori, els seus responsables asseguren que estan disposats a identificar els autors dels fets “perquè aquest tipus d'accions no quedin impunes”.

L'Ajuntament fa una crida al civisme

En aquest sentit, l'Ajuntament ha fet una crida al civisme i al respecte a les institucions al mateix temps que ha expressat el seu respecte per la llibertat d'expressió i de manifestació. Aclareixen, però, que l'exercici d'aquestes llibertats “no pot tolerar accions incíviques, les conseqüències de les quals les paga el conjunt de la ciutadania”.

Notícies relacionades

De moment, la investigació dels Mossos d’Esquadra ja està oberta i les banderes sostretes han sigut substituïdes. No obstant això, ara, fonts municipals afirmen que es procedirà a revisar els sistemes de seguretat per evitar futurs incidents similars.

Més notícies de Gavà

Temes:

Banderes