DEBAT ALIMENTARI

La mare que dona cigrons al seu fill per esmorzar

El tuit amb la foto d'un nen menjant llegums causa un encès debat a Twitter sobre les dietes infantils

garbanzos

garbanzos

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

"El meu fill no sap el que és una galetaEll és feliç menjant cigrons per esmorzar". Amb dues frases acompanyades d'una imatge n'ha tingut prou la nutricionista catalana María Merino per causar un enorme enrenou a Twitter. La raó: el text anava acompanyat de la imatge del seu fill menjant llegums cuits.

La publicació, que en a penes dos dies ha aconseguit més de 3.000 M'agrada, ha sigut comentada per centenars d'usuaris, dels quals ha rebut tant crítiques com lloances. Fins i tot ha creat debats espontanis sobre alimentació i el volum de sucre que una dieta equilibrada hauria de tenir.

Contraatac

"Els vostres mals hàbits d'alimentació m'omplen la consulta. Vosaltres mengeu el que vulgueu, jo seguiré alimentant el meu fill en lloc de donar-li menjar. Dos conceptes molt diferents", responia María davant l'onada d'interaccions rebudes.

Aquest últim comentari ha fet augmentar encara més les ja aïrades respostes dels usuaris, i per això la nutricionista de Molins de Rei (Baix Llobregat) s'ha vist obligada a explicar en detall a través del seu blog el que ja es coneix a les xarxes com l'esmorzar de la polèmica

El sucre, la causa de tot

"Sé el que el meu fill ha d'esmorzar, però sobretot sé el que no ha d'esmorzar", assegura a la publicació, en què subratlla la seva condició de dietista titulada. Merino diu que el seu fill "no menja cada dia cigrons per esmorzar", però aquell dia "els va veure i me'ls va demanar", i per això la mare no va negar al seu fill "un aliment molt saludable i nutritiu". 

"És la indústria del màrqueting la que s'ha encarregat de vendre'ns les galetes i paquets de cereals com l'esmorzar saludable, però tots aquests productes són ultraprocessats i estan carregats de sucre", diu Merino, que adverteix que aquest component comporta a la llarga "sobrepès, obesitat i totes les malalties cròniques no transmissibles associades, com diabetis, colesterol...".

Variades reaccions

"A la gent li toques el sucre i es converteixen en hienes", assegura un dels usuaris que defensa la dietista, encara que són molts els que han lloat la "bona alternativa" que proposa Merino.

Altres, en canvi, han acusat la nutricionista de "fer-se la guai" o no tenir en compte altres opcions més atractives "que un tàper de cigrons freds".

Notícies relacionades

Els mems, per la seva banda, també han tingut la seva quota de protagonisme.

Segueix l'Extra a Facebook