SEGONS MOBILEIRON

'Top ten' de les 'apps' prohibides als mòbils d'empresa

El joc 'Angry Birds' s'emporta la medalla d'or, per baixar la productivitat i suposar un risc per a la seguretat

16584682 59

16584682 59

1
Es llegeix en minuts

La companyia de seguretat MobileIron MobileIronha presentat el seu últim rànquing amb les 10 aplicacions més vetades als 'smartphones' i tauletes d'empresa de tot el món, per afectar la productivitat dels empleats i per ser un potencial colador de dades. El 'top ten', encapçalat a nivell mundial i també a Espanya, per la popular 'app' dels ocells enfadats Angry Birds, s'ha compost a partir de les enquestes realitzades a 7.800 empreses de tots els continents. El sondeig, del qual s'ha fet ressò la revista 'Fortune', es va fer l'últim trimestre de l'any passat, tenint en compte dispositius Android, iOS i Windows.

El joc Angry Birds, òbviament, no és una aplicació de negocis, però la seva presència continuada en la 'llista negra' d''apps' que no agraden a les empreses mostra el difús límit entre l'ús dels dispositius amb propòsitos personals i de negocis, assenyala el mateix reportatge de 'Fortune'. A més, argumenta, les empreses ja no han de preocupar-se per la seguretat de les aplicacions instal·lades oficialment, sinó per las que els seus empleats s'instal·len després. Les polítiques de privacitat de l''app' dels ocellets, que va viure el seu auge fa cinc anys, poden comportar filtració de dades dels usuaris. De fet, el 2014, l'Agència Nacional de Seguretat dels EUA (NSA) va ser acusada d'usar aquesta aplicació per obtenir informació de forma il·legal.

REVÉS PER A FACEBOOK I DROPBOX

Notícies relacionades

A Espanya, el segon lloc d''app' 'odiada' per les empreses l'ocupa Facebook. I, a nivell mundial, la plata se l'emporta Dropbox (un fort revés per a aquest fabricant especialitzat en emmagatzematge de dades en un núvol i en sincronització de comptes corporatius).

L'empreses espanyoles tampoc volen en els dispositius dels seus empleats Twitter, YouTube, Pokémon Go, Cydia, Viber, Sudoku, Power Point i Line.