ESTARÀ ACTIU 3 DIES

Google dona a conèixer la història del pangolí, una animal en perill d'extinció

El buscador estrena el seu 'doodle' més complex, desenvolupat al llarg de tot un any, per celebrar el dia de Sant Valentí

pangolinlove

pangolinlove

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Google dedica tres dies a celebrar Sant Valentí, l'amor entre els internautes i a reivindicar la protecció d'un animal en perill d'extinció: el pangolí, l'únic mamífer del món que té escames. Hi ha vuit espècies diferents repartides entre les selves de l'Àsia i l'Àfrica d'aquest animal semblant a un armadillo. Depenen de les seves llargues llengües i el sentit de l'olfacte per trobar aliment. Segons denuncia el mateix buscador, es tracta del mamífer "que pateix el tràfic mundial més gran" per part de contrabandistes i caçadors furtius, i remet a la pàgina de World Wide Life per saber més sobre la situació d'aquest simpàtic animal. 

El #PangolinLove és també el 'doodlemés complex en el qual han treballat els enginyers de Google. I no perquè es tracti d'un videojoc, no. El gegant tecnològic ja ha experimentat abans amb altres jocs. La diferència és que ara el nivell de complexitat és molt superior i a #PangolinLove hi han treballat un nodrit grup del Doodles Team durant tot un any per al seu desenvolupament.

El videojoc de quatre nivells que explica la història d'amor de dos pangolins s'ha activat aquest dilluns, 13 de febrer, per a usuaris de PC de 25 països (els de tauletes i mòbil, des de dissabte passat).

UNA COMPLEXA INTERFÍCIE

Dissenyadors, il·lustradors i consultors han contribuït a donar forma a la historieta, de la interfície del qual s'ha encarregat l'equip central de Mountain View (Califòrnia). De la part artística, se n'ha encarregat un equip a Londres. Amb una animació lúdica tan elaborada el buscador pretén que el seu missatge cali més fondo i arribi al màxim de gent possible; en aquest cas l'amor per una espècie que corre perill de desaparèixer de la faç de la Terra.

En el primer dia del joc, Ghana, el pangolí, s'haurà de retrobar amb la seva estimada creuant un camp ple d'obstacle. El pangolí per fi veurà l'amor de la seva vida per Sant Valentí, ja que fins ara només s'han intercanviat petons per carta. Haurà de viatjar per tot el món, aprenent una infinitat d'habilitats, per ensenyar-les-hi a la seva estimada i deixar-la fosa als seus peus.

Per avançar i superar-los s'hauran de prémer els controladors de les fletxes del teclat. Al jugar amb el mòbil, només s'han de pitjar els enllaços, utilitzant els acceleròmetres per controlar el moviment del pangolí i amb un altre botó el faràs saltar.

El segon dia visitarem lpÍndia; i la Xina, en l'últim. Aquests jocs no s'activaran fins que no es corresponguin amb el dia per als quals estan programats. És a dir, aquest dilluns toca el primer, Ghana. A cada país el pangolí aprendrà diferents habilitats: cuinar un pastís de xocolata, compondre una cançó o un bonic ram de roses.

UNA ESPÈCIE DESCONEGUDA

Google ha elegit aquest peculiar animal per ser una espècie que poca gent coneix. A més de ser un dels animals més cobejats pels furtius, cosa que n'ha reduït el nombre, també és un mamífer que no es prodiga gaire: viu una vida solitària fins que s'ajunta amb una única parella per reproduir-se -només una cria- i tornar després a la seva vida solitària.

Notícies relacionades

Als països on viu la seva carn es considera una 'delikatessen', i a les seves escames, com a les banyes d'algunes espècies, se'ls atribueixen poders medicinals.

En aquest documental es pot observar al pangolí en el seu hàbitat natural: