Anar al contingut

DEMANEN UNA HORA MÉS A SES ILLES

Les Balears, en contra del canvi d'hora de l'octubre

El Parlament aprovarà demà una declaració que té el suport de tots els grups per mantenir l'horari d'estiu

cala-benirras-1167569 960 720

periodico

El Parlament de les Balears aprovarà aquest dimarts una declaració institucional que té el suport de tots els grups polítics en què s'insta el Govern a no endarrerir el rellotge una hora el cap de setmana que ve per mantenir l'horari d'estiu.

La proposta, presentada pel grup nacionalista MÉS per Menorca, remarca que el canvi d'horari suposa la pèrdua d'una hora de sol a la tarda que afecta particularment les Balears perquè és la comunitat més oriental del país.

CARÀCTER INDUSTRIAL "OBSOLET"

La declaració institucional considera que pertànyer a l'ús horari de Greenwich respon a decisions polítiques de caràcter industrial obsoletes. "La societat moderna necessita que les hores de sol s'adaptin al seu temps d'oci", assenyala.

"Es tracta de tenir un horari lògic, racional i natural", sostenen els grups parlamentaris, que exalcen els beneficis de mantenir l'horari d'estiu relacionats amb la salut, l'economia i la família.

La proposta explica que la falta de llum solar repercuteix de manera negativa sobre la salut de les persones amb alteracions que provoquen depressió o insomni.

Així mateix, remarca que disposar de més llum solar implica que es portin a terme més activitats a l'aire lliure, a més de suposar un estalvi energètic, afavorir la desestacionalització turística i dinamitzar l'activitat comercial, així com facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar.

0 Comentaris