PROBLEMES INTERNS EN EL RIVAL EUROPEU

La migranya de Ballack

L'estrella del Leverkusen, suplent i criticat pel seu rendiment, es va lesionar ahir

Preocupació 8 Ballack es lamenta contra l’Stuttgart, el dia 4 passat.

Preocupació 8 Ballack es lamenta contra l’Stuttgart, el dia 4 passat. / AFP / PATRIK STOLLARZ

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH
BARCELONA

Havia de ser l'home que donés el plus d'experiència a un equip jove, que el dotés del saber estar indispensable per a les grans cites, que aportés aquell punt de qualitat que fa decantar un partit, que atragués com a reclam publicitari les grans marques. Un futbolista per a partits com el de demà contra el Barça. Però Michael Ballack s'ha convertit en un maldecap per al Bayer Leverkusen. Una migranya que no hi ha aspirina que curi.

Ballack, 35 anys, 14 títols conquistats, 98 vegades internacional amb Alemanya, no ha estat el bàcul on es poguessin recolzar els joves. Robin Dutt, l'entrenador, li ha pres la titularitat i la directiva es penedeix d'haver-lo recuperat fa un any i mig després que deixés el Chelsea. L'esperança que renaixés el dia més indicat, demà, s'ha esvaït. El club alemany va comunicar que el centrecampista va patir un esquinç en un bessó i no jugarà el partit d'anada. Ja tenia molt poques possibilitats de fer-ho.

«De Ballack n'esperàvem més a nivell esportiu i segur que ell esperava més de si mateix»,va explicar la setmana passada Wolfgang Holzhauser, el president del Bayer.«Hauria de pensar si el seu comportament és per al bé del club. Rudi Völler(el director esportiu)i jo hem parlat amb ell, però desgraciadament sense èxit»,va afegir el dirigent, confessant la seva decepció amb l'estrella, atribuint-li indirectament la irregular marxa de l'equip. Eliminat de la Copa, sisè a la Bundesliga (a 16 punts del líder) i a 10 punts del tercer per tornar a la Champions, el Leverkusen es mesura amb el Barça sense Sam ni Derdiyok, ni tampoc Ballack, víctima d'unainoportunalesió.

Mala sort

Notícies relacionades

Suplent en els últims partits del Bayer, Ballack no es va moure de la banqueta dissabte en la derrota (1-0) contra el Borussia Dortmund. No perquè Dutt el reservés per a la cita contra al Barça, sinó perquè ha deixat d'esperar l'excapità d'Alemanya, un dels millors futbolistes de l'última dècada.

A tres mesos per al final de la temporada i del seu contracte, Ballack sembla un cas perdut que acabarà en el futbol nord-americà. Es retirarà amb un gran palmarès, però amb l'anecdòtica taca de portar mala sort, com confirma la lesió d'ahir. Va perdre un Mundial (2002) -es va perdre la final per targetes- i una Eurocopa (2008), i va caure derrotat en dues finals de Champions (2002, amb el Leverkusen, i 2008, amb el Chelsea), a més de veure escapar una Bundesliga, també el funest 2002, quan aquell Leverkusen per ser campió en tenia prou d'empatar amb un rival que ja havia perdut la categoria.