Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"L'Institut Maria Espinalt de Poblenou ha hagut de començar les classes en barracons"

Institut Maria Espinalt. 

Institut Maria Espinalt.  / JOAN PUIG

De nou en el Consell Escolar, aquesta vegada a l'ESO, puc assegurar i confirmar que continuen les retallades de mestres, de material, de dotacions, i evidentment en el barri del Poblenou.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

L'Institut Maria Espinalt va començar les classes en barracons, tot i saber els que manen en aquesta matèria la veritable demanda del barri de centres des de fa anys. Sí que podem construir hotels, però no veiem la necessitat de construir instituts. Al meu parer, per anar bé mínim necessitaríem, durant el curs 2017/2018, un parell més d'instituts.

Bé, sí, els barracons no estan malament, fan patxoca, però si els anem saturant d'alumnes arribarà un moment que semblarà Alcatraz. És això el que està passant als instituts del barri en detriment dels projectes educatius dels centres, siguin o no innovadors.

Una vegada, a una classe de sociologia, van explicar l'experiment de que si a una gàbia amb uns quants ratolins hi anaves afegint cada vegada més ratolins s'acabaven menjant els uns als altres. Esperem no arribar a aquest extrems. El que sí és veritat és que comporta un cert trastorn i certa incomoditat estar en un entorn massificat. On queda, doncs, el model educatiu? El repte d'escola innovadora?

Per plantejar mètodes educatius innovadors cal disposar d'un mínim de condicions, per exemple, un laboratori amb els estris adequats, una pista esportiva com la que ara tenim al Maria Espinalt, que el proper curs segurament haurà de ser sacrificada per donar cabuda a nous barracons... És clar, jo no entenc d'educació, deu ser això la innovació... Sort que tenim un equip de mestres que val el seu pes en or. 

Participacions delslectors

Mésdebats