BÚSTIA CIUTADANA

Canyelles va parar el temps

El rellotge de l'accés al metro no funciona des de fa un any, i de moment no s'arreglarà

1
Es llegeix en minuts
ALBA CRESPO RUBIO / BARCELONA

Un veí de Nou Barris, Pedro Cervera, educador social, es queixa a Entre Tots perquè el rellotge situat a l'entrada de l'estació de metro de Canyelles (línia 3), al parc de Josep Maria Serra Martí, a Nou Barris, no funciona. I no des de fa un mes, ni dos. "El juny del 2014 es va parar, i des d'aleshores no ha tornat a donar l'hora".

Pedro explica que quan se'n va adonar, va comunicar la incidència en la mateixa estació. Allà li van respondre que el rellotge era responsabilitat de l'ajuntament, no de TMB, l'empresa que gestiona el transport públic a Barcelona. Llavors va començar una odissea per trobar algú que, com a mínim, li digués què passaria amb el rellotge. La pilota va anar d'una teulada a una altra: des del districte la van passar a Parcs i Jardins –el rellotge està en un parc–, i d'allà de nou a TMB. El temps va passar, encara que les agulles del rellotge diguin el contrari. Gairebé un any més tard, abans de donar-se per vençut, Pedro va anar al consell del seu barri, la Guineueta, on la llavors la regidora Irma Rognoni, de CiU, va atribuir la responsabilitat a TMB, i va assegurar que informaria del problema. Era el 16 de març passat, i encara no n'ha rebut notícies.

Segons Sergi Sabaté, del departament de comunicació de l'alcaldia, a TMB es tenia consciència del problema: "Havíem sentit veus", admet. Tot i així, explica que "la reparació d'aquest rellotge no es considera una despesa prioritària en aquests moments". Aquesta argumentació, segons Sabaté, segueix una línia aprovada per TMB el 2012 que té l'objectiu de "gastar menys en el que no sigui pròpiament el transport". A més, "els usuaris del metro poden consultar l'hora a la resta de parades de la xarxa".

Notícies relacionades

 "En tot un any no m'havien arribat a donar mai una resposta tan contundent", diu Pedro. No discuteix les prioritats de TMB, però sí que lamenta que "per obtenir una resposta clara s'ha d'escriure a EL PERIÓDICO". I segueix estant convençut que "si això hagués passat a l'estació de la plaça de Catalunya, ja estaria arreglat. Però a Nou Barris, com que no és un lloc turístic, les coses van d'una altra manera".

Envia'ns la teva denúncia o queixa aquí.