REACCIONS AL PROCÉS D'INDEPENDÈNCIA

Catalana Occident se suma a les entitats que estudien la possibilitat de canviar de seu social

El grup assegurador diu que actuarà "en funció de com es desenvolupin els esdeveniments" en defensa de clients, treballadors i proveïdors

tfuentes32283221 catalana occidente sede 160101185750

tfuentes32283221 catalana occidente sede 160101185750

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catalana Occident s'ha sumat al corrent de les entitats que barajan traslladar el seu seu social fora de Catalunya. Tot i que encara no ha pres cap decisió al respecte, fonts del grup assegurador afirmen que l'entitat es manté "atempta" i prendrà les decisions "a mesura que es vagin desenvolupant els esdeveniments", en al·lusió a la possible declaració unilatera d'independència (DUI) i les seves conseqüències legals.

La companyia és un grup assegurador multinacional "amb més de 150 anys d'història, que ha viscut tota mena de situacions". En aquest sentit reitera que prendrà les mesures necessàries a mesura que vagi avançant el context polític "en defensa dels clientsproveïdors treballadors", expliquen fonts de la companyia.

Defensa dels clients

L'anunci de Catalana Occident s'assembla al comunicat que CaixaBank ha traslladat a la seva plantilla. En aquest comunicat assegura que prendrà les decisions que es necessitin en defensa dels seus clients.

Notícies relacionades

Aquestes informacions tenen lloc el mateix dia en què se celebra un consell d'administració del Banc Sabadell Banc Sabadell en què es pot decidir el trasllat de la seu social de l'entitat.

Empreses d'altres sectors han pres decisions d'aquesta mena en els últims dies, gràcies a la reforma de la llei de societats de capital que permet des del 2015 el canvi de seu social per acord del consell d'administració, sense passar per la junta d'accionistes. Entre aquestes empreses hi ha la biotecnològica Oryzon i la firma de telecomunicacions EuronaEurona.