Operació policial per frau en subvencions contra la tecnològica Zed Worldwide

La querella d'Anticorrupció es dirigeix, entre altres, contra el president de 'La Razon'

La UDEF ha detingut el fundador i màxim accionista de ZED, Javier Pérez Dolset, i un germà

Ignacio Pérez-Dolset: Amb Planet 51 no contemplo el fracàs_MEDIA_1

Ignacio Pérez-Dolset: Amb Planet 51 no contemplo el fracàs_MEDIA_1
mauricio-casals

/

1
Es llegeix en minuts

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha detingut el fundador i màxim accionista de ZEDJavier Pérez Dolset, i un germà d'aquest, Ignacio, en el marc d'una operació per frau en ajudes públiques. S'han practicat registres en oficines, domicilis i organismes oficials buscant documentació relacionada amb la causa. El desplegament ha sigut ordenat pel flamant titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, a qui va correspondre per repartiment la querella presentada per Anticorrupció, segons ha confirmat EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

Entre les persones contra les quals es dirigeix la querella d'Anticorrupció hi ha el president del diari 'La Razón', Mauricio Casals. El Ministeri Públic l'acusa d'haver maniobrat davant altes instàncies de l'Administració perquè Zed, que va arribar a estar participada per Planeta fins en un 25%, rebés crèdits tous per al foment de la innovació i el desenvolupament per valor de fins a 70 milions d'euros. La major part dels diners van sortir de línies d'ajudes del Ministeri d'Indústria, però també es rastregen subvencions del Ministeri d'Economia i altres departaments, segons va avançar 'El Confidencial'.

Les gestions per aconseguir els fons s'haurien produït entre el 2010 i el 2015, és a dir, tant amb governs socialistes com del Partit Popular. Per aquesta suposada feina d'intermediació, 'La Razón' hauria rebut presumptes comissions irregulars camuflades com a serveis de publicitat i falsos acords de col·laboració per un import lleugerament superior a dos milions d'euros. També s'investiga si Casals va intervenir per evitar que l'Indústria i Economia fiscalitzessin el destí dels préstecs i reclamés la seva completa devolució. Els experts en delictes econòmics de la Policia han determinat que només la meitat dels crèdits tous concedits a Zed van ser reintegrats a l'Administració.