CataloniaBio i Health Tech Cluster inicien el procés de fusió

Els presidents de la patronal biotecnològica, Ignasi Biosca, i la de tecnologies mèdiques, Albert Gallart, piloten una comissió per coordinar la integració

icoy37684685 premios bio exit170315215706

icoy37684685 premios bio exit170315215706

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

CataloniaBio Health Tech Cluster han iniciat el procés formal de fusió. Les assemblees de les dues patronals han dipositat la seva confiança en les juntes directives respectives per començar el procés, del qual es va començar a parlar fa uns mesos.

Amb aquesta fusió, el nombre d'empreses associades passarà a ser d'unes 200, de les quals més de la meitat procedeixen de CataloniaBio, que agrupa companyies biotecnològiques i de ciències de la vida, i la resta, de Helath Tech Cluster, que ha celebrat la seva assemblea en què ha ratificat la decisió d'iniciar el procés, formada per entitats dedicades a les tecnologies mèdiques.

La integració s'acabarà després de les assemblees extraordinàries que se celebraran a finals d'aquest any, amb la convocatòria d'eleccions. Per coordinar aquest període d'integració, s'ha creat una comissió rectora formada per membres de les dues juntes directives, entre els quals els hi ha els presidents Ignasi Biosca (CataloniaBio i conseller delegat de Reig Jofre) i Albert Gallart (HealthTech Cluster i màxim directiu de Grupo Pulso).

EMPRENEDORS I ACCIÓ

CataloniaBio es va fundar el 2006 de la mà d'un grup d'emprenedors biotecnològics i actualment compta amb 110 empreses del ram, farmacèutiques, de tecnologies mèdiques i de serveis que tenen una activitat rellevant en R+D+I a Catalunya.

Notícies relacionades

HealthTech Cluster es va crear el 2014 amb 17 membres fundadors amb l'objectiu de promoure la competitivitat de l'àmbit de les tecnologies de la salut a Catalunya. Va ser impulsada per l'agència de la competitivitat de la GeneralitatAcció. Avui compta amb 50 membres de tota la cadena de valor del sector, principalment tecnologies mèdiques i 'digital health' o salut digital, i agents de l'ecosistema, com centres de coneixement i hospitals.

La unió de les dues entitats permetrà potenciar els eixos estratègics comuns, com la cooperació empresarial i els models de negoci en 'digital health', l'accés als mercats internacionals, la transferència de tecnologia i la captació d'inversió per a la creació de producte tant en els àmbits biofarmacèutic com de dispositius mèdics ('medtech').