incertesa econòmica a Sud-amèrica

General Motors suspèn les seves operacions a Veneçuela després que el Govern confisqui la seva fàbrica

La firma assegura que malgrat la incautació de béns seguirà oferint serveis de postvenda al país

 

  / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

El consorci automobilístic nord-americà General Motors ha suspès les seves operacions a Veneçuela després que la factoria que té al país fos confiscada per part de les autoritats, segons ha informat l'empresa. "La planta de GMV (General Motors Veneçolana) va ser inesperadament confiscada per part de les autoritats públiques, impedint les operacions normals", ha assegurat la companyia automobilística en un comunicat.

Notícies relacionades

Així mateix, ha assenyalat que el Govern del país també ha entrat en altres centres de la corporació i ha incautat altres actius de la firma, entre els quals hi ha vehicles, que han sigut "retirats il·legalment de les seves instal·lacions". La companyia automobilística nord-americana ha confirmat que, malgrat aquesta decisió, continuarà oferint servei de postvenda i de peces de recanvi als seus clients a través dels seus representants al mercat veneçolà.

General Motors va iniciar el 1948 la seva activitat al país amb una factoria als afores de Caracas on va fabricar un model 'pick-up' de Chevrolet, cosa que va convertir l'empresa en "pionera" en el sector de l'automòbil a Veneçuela.