Canvis en el mercat aeronàutic

Iberia i Vueling compartiran el servei del pont aeri

Oferiran 26 vols diaris, en uns moments en què la quota de l'avió en aquesta ruta és del 38%, davant el 62% del tren

lpedragosa31806150 gallego iberia170210181036

lpedragosa31806150 gallego iberia170210181036 / Mario Guzman

1
Es llegeix en minuts
MERCEDES JANSA / MADRID

Iberia i Vueling compartiran els vols del pont aeri entre Barcelona i Madrid. La reorganització de l'enllaç aeri regular entre les dues capitals passarà per optimització del servei entre les dues ensenyes, que oferiran un total de 26 vols diaris. Serà possible fer reserves a la web i a través d'aplicacions mòbils i tant Iberia com Vueling compartiran els serveis de terra 'handling'.

Responsables de la companyia han assegurat aquest divendres que la línia és rendible i que és possible competir amb el servei d'alta velocitat ferroviari i recuperar quota de mercat en el futur. Actualment aquesta quota de mercat és del 38% per a l'avió i del 62% per al tren. La clau del servei del pont aeri seguirà sent la possibilitat d'intercanviar el bitllet amb un altre vol en cas de pèrdua del reservat prèviament, una flexibilitat clarament demandada pels clients. Això serà possible si anul·len la seva reserva fins a 15 minuts abans de la sortida del vol. Els clients també tindran la possibilitat de triar si volen amb Iberia o Vueling.

La companyia té intenció d'aproximar la zona d'embarcament del Prat al centre de l'aeroport. 

Notícies relacionades

L'anunci d'Iberia arriba en moments de dubte per al tradicional servei aeri entre Barcelona i Madrid. L'aerolínia irlandesa Ryanair estudia entrar en el servei de vols entre Madrid i Barcelona, cosa que podria arribar a obligar a canvis radicals en la concepció del servei tal com es coneix actualment. 

Actualment hi ha 22 vols que van de Madrid a Barcelona: 13 d'Iberia, set de Vueling i dos d'Air Europa. Uns 2,3 milions de passatgers es concentren en la ruta entre Madrid i Barcelona.